Margritt***(*), een nieuwe trendy ontbijt en lunchplek

De Sint Amandsstraat is een voetgangersstraatje bij uitstek. Er is een klein pleintje en een leuke mix van hippe zaken en restaurantjes waar je zowel tevreden als ontgoocheld naar buiten wandelt. Naast Decorte opende Margritt, een leuke koffie- en lunchbar de deuren. Een ideale plaats om even halt te houden en zo de drukte van een zaterdagmiddag te aanschouwen.

 Een zaak binnenstappen op de eerste openingsdag is altijd een beetje spannend, zowel voor de klant als voor de uitbater. Hier en daar moesten er nog wat details afgewerkt worden maar de inrichting is best wel gezellig. Tafeltjes voor twee personen, extra zitruimte achterin, een binnenterrasje en -ons favoriete plekje- een lange tafel met hoge stoelen langs het raam vooraan. Ook aan de voorkant buiten staan er enkele tafeltjes.

Op de kaart staat er een ontbijtformule die je zelf nog wat kan aanpassen met extra gerechten en diverse lunchgerechten. Ook kleine hapjes om te delen bij een drankje behoren tot de mogelijkheden. Er is een telkens wisselend bier van de maand, Captain Cooker Manuka bier was alvast een leuke ontdekking. Het wordt gebrouwen in Brakel en heeft een laag alcoholpercentage van 5,8%.

Bij onze drankjes deelden we een bordje kaas en charcuterie (€12) en kregen een verzorgd bord met onder meer ham, worst, manchego en een blauwe kaas. Er kwam ook een mandje met brood op tafel. Ondertussen neusden we wat verder door  de kaart op zoek naar een lunchgerecht, weliswaar af en toe afgeleid door passanten van divers pluimage….

We kozen uiteindelijk voor de boterham met humus en zalm (€9,90), quinoa met broccoli en kipblokjes en spiegelei ((€14) en voor de toast met geitenkaas en zalm (€16). We kregen opnieuw mooi gepresenteerde borden en royale porties. Verzorgd ook wel, de sla zwom niet in de vinaigrette, de appel was in fijne staafjes gesneden. Indien nodig konden we zelf nog olijfolie of dressing bijvoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten af met een koffie (€2,70) en een gemberthee (€4). De thee kon wat meer pit verdragen, nu was het enkel warm water en schijfjes gember.

De bediening is hartelijk en vlot, vanaf volgende maand kan je ook gerechten meenemen, ideaal voor wie in de buurt werkt en niet veel tijd heeft over de middag.

We betaalden €68 voor ons drie, de prijzen van de gerechten zijn zeer schappelijk geprijsd.

Margritt ontgoochelde niet… 🙂

 

Margritt

Sint Amandsstraat 30

8000 Brugge

0473 35 88 40

Gesloten op zondag

4 responses to “Margritt***(*), een nieuwe trendy ontbijt en lunchplek

 1. En dan moet nog gezegd dat je in Margritt een héél lekkere koffie krijgt. (Nog steeds een zeldzaamheid in Brugge.) De brownie die ik daarbij kreeg was uniek overheerlijk!
  Proficiat, Margritt!

 2. Gevallen voor je naam&logo, blijven liggen voor je lekkere en verzorgde koffie&thee en tegen onze zin terug opgestaan uit je sympathieke concept .

 3. Enkele dagen geleden langsgegaan voor lunch met 2 vriendinnen, elk iets anders gekozen en 3 verzorgde, superlekkere borden gekregen! Afgerond met koffie en thee, mooi gepresenteerd met een koekje dat overheerlijk was!! Zeker voor herhaling vatbaar, dikke ?

 4. Heb er net langs geweest voor een take way koffietje
  Echt super lekker en een gezellige bediening
  Zeker een aan rader voor een 4uurtje
  En een lunch
  En een mooie warme aankleding van de zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.