De Bougie***, lunchadres met stijl

Net buiten de stad langs de Oostendsesteenweg, aanstaande kapsalon Xantippe opende begin deze maand De Bougie, een nieuwe lunchbar. Voor wie bij de naam spontaan aan kaarsen begint te denken is er slecht nieuws, De Bougie heeft haar naam gevonden bij de beroepsactiviteiten van de man van de uitbaatster. Hij restaureert immers oldtimers. Het vroegere woongedeelte is nu ingericht als gezellige lunchruimte en er is een verrassend ruim en zonnig terras. De zaak is vrij groot en leuk ingericht, de bar is achteraan met veel lichtinval. Tegenover de bar staan leuke zeteltjes waar je een aperitiefje kan drinken. Achteraan vind je het terras, het is volledig ingesloten, je kan er dus ook op een frisse dag van de zon genieten.

Op de kaart staan kleine hapjes, omeletten, croques, kroketten en pastagerechten. Er zijn ook verschillende salades.

Bij het aperitief, een sherry (€4) en een Cinzano tonic (€9),  kozen we de bruschetta (€7 voor zes stuks), mooi geserveerd op een plankje. De sneetjes brood waren gedresseerd met ham, basilicum en kaas, lekker!

Nadien ging onze keuze naar de Italiaanse omelet (€11) en de pasta met ham en witloof (€17). De omelet met het verse slaatje was geslaagd net als mijn bakje mooi gegratineerde pasta met ham en kaassaus. De stukjes witloof zorgden voor een variant op het traditionele gerecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten nog af met een koffie en betaalden €57,10. We hadden lekker gegeten en genoten van het zonnetje. Misschien moesten we net iets te lang wachten op onze gerechten, gasten die over de middag snel willen lunchen zouden hier misschien wat te veel tijd verliezen, maar dat kan je natuurlijk altijd aangeven bij de bestelling.

De Bougie is een leuk adres, prima gelegen langs een invalsweg en met vers bereide lunchgerechten. In de namiddag kan je er ook terecht voor een pannekoek. Op de kaart is er ook een ruime keuze aan bieren. Ik vond er alvast mijn favoriete Export terug!

 

De Bougie

Oostendsesteenweg 69

8000 Brugge Sint Pieters

0471 33 47 53

Gesloten op zondag en maandag

5 responses to “De Bougie***, lunchadres met stijl

  1. We waren daar deze middag en genoten buiten in de tuin van de weeksuggestie , Bens aardappelsalade met garnaaltjes . heel lekker in fijne sfeer met vriendelijke bediening .
    ideaal lunch adres ,zeker proberen ! Bo en Linda .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.