Zuid 55***, nieuw in Sint Pieters

Zuid 55, niet toevallig in de Sint Pieterszuidstraat 55 te vinden is helemaal nieuw, zo nieuw dat je het zelfs nog ruikt wanneer je binnenkomt. Een vroegere horecazaak werd helemaal gestript en voorzien van een interieur om U tegen te zeggen. Hout en zwart metaal hebben de bovenhand. De makkelijke stoelen  met zachte rug zorgen dat je comfortabel aan tafel zit. Er is ook een salonnetje met designzetels en een indrukwekkende wijnklimaatkamer. Zoiets schept natuurlijk hoge verwachtingen… Op de openingsdag aan tafel plaatsnemen maakt het ook extra spannend. Om het die avond wat makkelijker te maken was er één menu met keuze van het hoofdgerecht. En aan €55, als dat geen toeval is. Bijpassende wijnen en aperitief naar keuze kosten €25 extra, het luxe wijnarrangement was €45.

Herbalist Gin en tonic kwamen samen met het wachtbordje met drie hapjes op tafel. Een stukje gebrande prei deed ons een eerste keer tandenknarsen door het zand dat er nog in zat, een lolly met mousse van eend werd overheerst door de te dikke chocoladelaag errond. Het derde hapje was een sneetje ham, afgesneden met de retro Berkel snijmachine.

Het eerste gerecht was een tartaar van makreel met een zeer lekkere sorbet van komkommer, twee toefjes avocadocrème en radijs. Persoonlijk vonden we dat de tartaar nog wat zuur miste, wat limoensap had hier misschien een goeie toevoeging kunnen zijn. De witte wijn er bij was correct.

Het wortelsoepje met kokos en koriander was uitmuntend. Mooi in balans, lekker!

We hadden beiden gekozen voor de op lage temperatuur gegaarde parelhoen en dat was een zeer goeie keuze. Hier toonde de chef zijn kunnen met een mooie versneden parelhoen, perfect gegaard en mooi sappig. De crème van erwt en ajuin, artisjok en de duinasperges waren goeie compagnons. Net als het sausje op basis van de jus met Brugse Zot. We dronken er een glas rode wijn bij.  Dit was een hoogtepunt!

Dat desserts soms eens verwaarloosd worden is hier niet het geval. Aardbeien in combinatie met een stevige chocolademousse is op zich al een voltreffer. Samen met de huisgemaakte macarons en vers rood fruit was dit een mooie afsluiter. Al begrijp ik nooit waarom de kroontjes nog op de aardbeien zitten. Het blijft een gepruts om ze met een vork en een lepel te verwijderen.

Asluiten deden we met koffie en thee en eveneens huisgemaakte koekjes.

We betaalden €165, de koffie zat in het menu inbegrepen.

Elke middag kan je er ook lunchen, voor €25 krijg je er drie gangen.

De bediening was vlot, vriendelijk en professioneel. Zuid 55 heeft iets eigenzinnigs. Komt het door zijn ligging? Er zijn hier alvast geen parkeerperikelen. Of door zijn interieur, dat met veel oog voor detail tot stand is gekomen… Hier komen we nog eens terug, de gerechten op de kaart zijn aantrekkelijk en vragen om eens uitgeprobeerd te worden.

 

Zuid 55

Sint Pieterszuidstraat 55

8000 Brugge

050/665588

5 responses to “Zuid 55***, nieuw in Sint Pieters

 1. een eerste keer tandenknarsen door het zand die er nog in zat…
  …het zand DAT er nog in zat…

  Of door zijn interieur, die met veel oog…
  …zijn interieur, DAT met veel oog…

  De kroontjes op de aardbeien geven een mooie kleurcombinatie en die kroontjes zijn echt niet slecht hoor…

 2. ik ben er ook gaan eten met mijn man en vrienden, het was super lekker. de prei van mijn man was een groener stuk en onvoldoende gaar ik had meer geluk en had een mooi wit stukje prei,lekker. die lolly met eenden mousse is te overheersend van smaak door die chocolade je smaakt niks van de mousse. onze kroontjes van de aardbeien waren er af, maar het zou mij zeker niet storen mochten ze erop zitten, zorgt inderdaad voor mooie kleurcombinatie. wel spijtig dat er nog digestieven aanwezig waren, deze moeten er toch zijn als je restaurant opent, zeker met ZB en Horeca Total in de buurt. dringend van start gaan met de kaart.
  tevreden van tafel gegaan, ik kom zeker terug als ze van start gaan met de kaart!tot de volgende, Caroline

 3. Lunch was zeer lekker en vers. Voor herhaling vatbaar. Prachtig interieur en toffe bediening. Een aanrader. En niet te vergeten: altijd gratis parking.

 4. Ben eens terug gegaan voor een tweede opinie want ik was zeer positief , ik kan alleen maar bevestigen
  dat de kwaliteit zeer hoog is waar vindt je nog zelfgesneden frietjes en de lunch is afwisselend en altijd vers hier is geen diepvries de koekjes bij de koffie zelfgemaakt zoals in een ster restaurant goed bezig
  juist zouden ze moeten beginnen maat aan de kaart te serveren
  Een aanwinst voor Brugge

 5. Al een aantal keren langs geweest.
  En ik blijf fan!
  Prijs/kwaliteit correct.
  Er wordt gewerkt met dagverse producten. De presentatie van de gerechten zijn een streling voor het oog.
  Dit alles in een modern en eigentijds interieur en met een super vriendelijke bediening … wat wilt een mens nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.