Het Eetidee***, mijn gedacht!

Nog een nieuw restaurant in de rand rond Brugge; Het Eetidee deint een beetje mee op het concept van Tougou en Tête Pressée. Een toog met afhaalgerechten en ruimte om te lunchen is een combinatie die reeds zijn succes heeft getoond. En ook een ideale manier om met je ingrediënten om te gaan.

Binnenin is bijna alles wit met houten tafels en hier en daar een donker accent. Vooraan vind je de toog met meeneemgerechten zoals vol au vent, stoofvlees, puree,.. en de open keuken. Achteraan en aan de zijkant kan je zitten.

’s Middags kan je er terecht voor de lunch met telkens keuze uit twee voor- en hoofdgerechten. Vorige week hadden we de keuze tussen tomaat mozzarella met Italiaanse ham of Thaise soep als starter, wat volgde was rog met kappertjes of steak met bordelaisesaus.

Bij ons aperitief (cava en een ricard) kregen we al een verzorgd bordje met charcuterie.

De soep was pittig afgekruid zoals het hoort. Een flinke portie wel met scampi, pijpajuin en koriander. Heel lekker! De hoofdgerechten waren van hetzelfde niveau, kraakverse rog met kappertjes, ik had een zeer mooi bord met correct gebakken vlees, gestoofd en rauw witloof en gebakken aardappeltjes. Voor de prijs moet je het alvast niet laten, €19,20 is zeer scherp geprijsd, zeker als je de porties bekijkt.

 

De bediening was correct, zonder meer. Dat je in de open keuken kan volgen hoe je lunch bereid wordt is leuk al moet je als chef wel altijd alert zijn dat ook iedereen kan meekijken. Een rechtopstaand wandje aan je werkvlak kan soms al te indringende blikken vermijden…

We dronken nog een espresso en ik proefde een zelfgemaakte chocomousse uit de koeltoog als afsluiter.

Een fijn adres voor een meer dan correcte lunch!

 

Het Eetidee

Moerkerksesteenweg 187

8310 Sint Kruis

050/66 77 99

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.