Zet’joe**** en geniet…

Zet’joe, is de nieuwe uitdaging van Geert Van Hecke nadat de deuren van De Karmeliet definitief sloten. De nieuwe zaak is eigentijdser van interieur en kleiner maar veel zaken herinneren nog aan het roemrijke verleden. Het servies, de namen van de menu’s en de dikke wijnkaart met dito prijzen. Natuurlijk ook de kwaliteit van de gerechten en de topproducten waarmee wordt gewerkt. Eigenlijk is dit een Karmeliet in een nieuw jasje met een nieuwe naam…

Het interieur is een combinatie van zwart en bruin met voor de liefhebbers moderne kunst aan de muren. Bijna alle tafels staan langs de muur, achteraan heb je zicht op de keuken. Er wordt vrij vlug gevraagd of we water aan tafel willen, blijkbaar een nieuwe rage in het restaurantwezen. We krijgen de kaart en bestellen vier glazen van de huischampagne. Als hapje krijgen we twee bereidingen van mossel. Let’s go!

We bekijken de kaart met enkele (zeer dure) à la carte gerechten en een tweetal menu’s. Drie gangen kost je €75, vijf gangen vraagt om €125. Met het idee van “we zijn hier nu toch” besluiten we unaniem om het vijfgangen menu te nemen, het moet dan ook maar niet Brugge die scone noemen.

Tomaten van kweker Philip Vermeulen uit Ruddervoorde komen onberispelijk op tafel met een smeuïge crème van geitenkaas en gedroogde courgette. Heerlijk, zonder veel franjes.

Een mooi stuk gebakken ganzenlever  met gerookt rundvlees, peultjes en perzik is het tweede voorgerecht, klassiek maar met een twist en perfect bereid. Hoofdgerecht is een topper met koninklijke producten: tarbot en kreeft, asperges gekonfijte aardappelen en artisjok vormen samen een mooi bord, de jus van schaaldieren is niet te sterk maar mooi in balans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijnen uit het wijnarrangement zijn een veilige keuze, de prijzen van een fles wijn swingen de pan uit.

Daarna komt de gastvrouw met haar vertrouwde kaaskar. Eerder klassieke kazen die mooi geaffineerd zijn komen met een klein beetje compote op ons bord. We sluiten af met een dame blanche, de klassieke lijn wordt tot op het einde doorgetrokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de koffie met de snoepjes komt ook het moment van de waarheid, met vier betalen we iets van een €850, gelukkig brengt een cadeaubon nog een klein beetje verlichting, maar toch. Het grapje dat de naam zet’joe vooral van pas komt wanneer je de rekening vraagt doet ons glimlachen.

Hebben we lekker gegeten? Uiteraard, alles was perfect, tot in de puntjes. Net als de bediening trouwens, vertrouwde gezichten ook. Maar het blijft duur, heel duur. Daardoor trek je misschien ook bezoekers die minder bescheiden zijn dan de chef en niet genieten van het eten. En geen oog hebben voor zijn indrukwekkende carrière.

De lunch kost trouwens €49 voor drie gerechten, dat klinkt aantrekkelijk en betaalbaarder.

Zet’joe

Langestraat 11

8000 Brugge

050/33 82 59

Gesloten op zondag en maandag

One response to “Zet’joe**** en geniet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.