New Senses***, Portugees in Brugge

Alleen de deurklink herinnert je nog aan de vroegere bestemming van de winkel. Nu kan je hier geen stenen of mineralen meer kopen, New Senses grossiert in pasteitjes, bladerdeeggebak, kroketten met verschillende vullingen en andere lunchgerechten. Op de hoek van de Vrijdagmarkt en de Smedenstraat baat een vriendelijke Portugese familie deze zaak uit. Wij gingen er lunchen. Het interieur voelt warm aan met veel hout en donkere kleuren, moderne lampen en een toog waar alle gebakjes liggen te wachten op hongerige magen. Op de kaart worden ze allemaal opgesomd, omdat we niet goed weten wat gekozen laten we de keuze over aan de vriendelijke dame in de bediening. Zij blijkt geboren in Portugal maar kwam al vrij vlug naar België en spreekt vlekkeloos Nederlands. Ideaal om de verschillende gerechten te helpen verklaren.

We krijgen een bord met een viertal bladerdeeggebakjes. Met kabeljauw, jachtworst, chorizo en een worstenbroodje. Vers gemaakt, lekker knapperig, een leuke kennismaking met de Portugese keuken. Daarna krijgen we nog een drietal kroketten die mooi in twee zijn verdeeld, net als het bladerdeeggebak. Melkvarken, brandade van kabeljauw en garnalen passeren de revue. Vooral de kabeljauw is onze favoriet. We misten wel een klein slaatje er bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We lieten ons nog verleiden tot een tapasbordje met zeer lekkere chorizo, ham en verschillende soorten kaas. Er kwam een mandje met getoast brood op tafel. We besloten om nog eens terug te komen om de Portugese croque monsieur te proeven.

We sloten af met een espresso en een cake op basis van rijst en pastel de nata, het bekendste dessert van Portugal vergelijkbaar met crème brûlèe maar dan in een bladerdeegkorst.

 

We betaalden €67,80 voor ons twee, uiteraard met porto. Bij de lunch dronken we elk een glas rode wijn en een spuitwater.

 

New Senses is leuk en origineel. De bediening is supervriendelijk, een prima lunchadres dus!

 

New Senses

Smedenstraat 1

8000 Brugge

050/731251

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.