Grillkasteeltje***, voor een lekker stuk vlees

Onlangs veranderde ’t Grillkasteeltje in de Gevangenisstraat van eigenaar. Zoals de naam al doet vermoeden vind je op de kaart van het restaurant hoofdzakelijk bereidingen op de grill. Op de kaart staan zowel vlees- als visgerechten.  We kregen een tafeltje op de eerste verdieping. Door een opening konden we goed volgen hoe het onze onderburen verging. Op die manier zit je wat apart maar toch niet helemaal. We bestelden twee gin & tonics en bladerden door de kaart. Veel aandacht naar vleesbereidingen. Naast steak staan ook entrecote, côte à l’os en lamskroon op het menu. Voor de visliefhebbers is er ook zalm, gamba’s en sint jakobsvruchten. Een krijtbord aan de muur toont de suggesties van het moment. We kregen ook een bordje met olijven en avocadodip

Uiteindelijk kiezen we voor steak natuur en een kogelbiefstuk van Belgisch wit blauw vanop het suggestiebord. De chef kwam naar boven met een grote plank met daarop een enorm stuk vlees. Ik mocht zelf aangeven hoe groot mijn honger was. Per 100 gram betaal je €8. Uiteindelijk stond de weegschaal stil op zo’n 350 gram.

Het vlees kwam perfect gebakken op ons bord. Het slaatje met de gepekelde komkommer was fris en zurig. Verse frietjes en een korstje op onze gratieaardappelen hadden het helemaal afgemaakt. Misschien nog een aandachtspuntje om in de toekomst aan te pakken. De fles rode wijn van het wijndomein van Francis Ford Coppola deed het perfect bij het vlees.

We besloten nog een chocolademoelleux te delen en dronken elk een espresso. We kregen er enkele snoepjes bij. We betaalden uiteindelijk €140 al zaten de gin & tonics (€26) en de wijn (€46) daar voor veel tussen.

’t Grillkasteeltje is een ideale plek voor een goed stuk vlees met een leuke bediening die past in het joviale karakter van het restaurant.

 

’t Grillkasteeltje

Gevangenisstraat 1

8000 Brugge

050/684148

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.