Eethuis Karl***, dineren in stijl

Waar vroeger Zeno was vind je nu sinds begin januari Eethuis Karl. Het interieur heeft een volledige make over gekregen. Zo wit, strak en klinisch het vroeger was, zo warm en huiselijk is het nu. De gastvrouw straalt dezelfde warmte uit en zorgt voor een feilloze bediening. Je kan gerechten kiezen uit de kaart maar er is ook een drie en viergangen menu. Over de middag wordt er een lunch geserveerd.  We kregen een tafel aan het raam, bestelden twee glazen voortreffelijke huischampagne en bladerden door de kaart. Even twijfelden we om te kiezen voor het driegangen menu maar uiteindelijk vonden we onze gading tussen de opgesomde gerechten. Ondertussen kregen we een hapje; tartaar van zeebaars met appel. De smaak van de appel werd overheerst door een te hoge dosis citroensap, jammer. Er stond ook een potje rillettes op tafel, we hadden ook al een broodje gekregen.

Als voorgerecht kozen we voor een correcte gravad lax met rode biet en een bijzonder smaakvolle cannelloni met ricotta en courgette, zeer lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kon vervolgens niet weerstaan aan de truffelpasta met lamsvlees. Het vlees was mooi rosé gebakken, er kwam een stevige jus bij met shii-take. Annemieke kreeg een mooi bord met zeebaars, groene asperges en jonge wortel die nog iets meer garing kon verdragen. De karnemelkstampers maakten echter alles goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert werd de chocoladetaart met crème anglaise en twee espresso’s waarbij we enkele snoepjes kregen.

We betaalden ongeveer €140 voor ons twee en hadden dankzij de ruim bemeten porties meer dan voldoende gegeten. De wijn die we per glas kozen kwamen bij de gerechten zeer goed tot hun recht. Benieuwd naar de lunch! En een extra pluim voor de vriendelijke bediening.

 

Eethuis Karl

Vlamingstraat 53

8000 Brugge

050/736277

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.