Amuzee***(*), met zicht op zee

Zeebrugge en dan vooral de strandwijk heeft het de laatste tijd niet onder de markt. Leegstand, de problematiek met transmigranten, het zijn niet direct hoopgevende signalen voor een deelgemeente die sowieso al in drie delen is opgesplitst door de haven. Maar toch, juist voor de zomer opende Amuzee er de deuren in wat vroeger The Old Barrel was. Twee koppels ondernemers zetten hun schouders onder het project en het resultaat is een eigentijds restaurant met met een open keuken en veel licht.  Het laatste weekend van de vakantie én mooi weer zorgt voor wat wandelaars en zonnekloppers op de dijk en het strand. Amuzee is vrij druk bezet maar we hadden gereserveerd. We kiezen een tafeltje binnen en laten het terras voor wat het is. De kaart is verzorgd met hapjes om te delen als voorgerecht, enkele pasta’s  en zomersuggesties naast de vaste gerechten.

We kiezen voor een viertal gerechten om te delen samen met een gin & tonic. Als er op dat moment nog acht personen binnenkomen zonder reservatie vinden ze gelukkig nog een plaats aan de grote tafel in het midden van de zaal. We krijgen ook het voorgevoel dat de keuken tot op het bot zal moeten gaan om iedereen binnen een aanvaardbare tijd te bedienen.

Onze hapjes krijgen we vrij vlot en zijn een bevestiging van het gevoel we al hadden toen we binnenkwamen: hier wordt gekookt zonder veel toegevingen te doen. De oosterse schelpjes zijn mijn favoriet, het sausje heb ik gewoon uitgelepeld. De goujonettes zijn licht en niet vettig, de wulken zijn groot, vers en licht pittig en ook de garnaalkroketjes komen op tafel zoals het moet: met citroen en gefrituurde peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen hebben we even moeten wachten op ons hoofdgerecht. Niet omdat de keuken zijn best niet doet; het is een geoliede machine die geen steken laat vallen en ieder gerecht dat de keuken verlaat is tot in de puntjes afgewerkt, samen met de bediening zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Er zijn gewoon te veel gasten in het restaurant, ze zijn een beetje slachtoffer van hun succes.

Niettemin zijn onze hoofdgerechten zoals gezegd zonder compromis uit de keuken gekomen mét excuses van het personeel, die trouwens de hele middag een bijna feilloze prestatie neerzette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabeljauw met bloemkool, zeebaars met lamsoor en pasta met vongole waren alledrie zeer lekker met uitgebalanceerde smaken. We dronken er een pintje en een glas witte wijn bij. We sloten af met twee espresso en kregen er als afsluiter nog zelfgemaakte koekjes bij waaronder een canelé. We betaalden voor drie ongeveer €175.

Ondanks de wat langere wachttijd waren we onder de indruk van ons eerste bezoek. De kwaliteit en de versheid drijven boven in deze zaak, hier moeten we zeker nog eens terugkomen.

 

Amuzee

Zeedijk 12 – 13

8380 Zeebrugge

050/733296

Gesloten op dinsdag en woensdag

One response to “Amuzee***(*), met zicht op zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.