The Pastry Y’art, gebakjes om duimen en vingers af te likken

Een tijdje geleden opende in de schaduw van de Sint Salvatorskathedraal The Pastry Y’art, een nieuwe zaak met de nadruk op verrukkelijk ogende patisserie. Een vroeger interieurzaak werd compleet gestript en omgetoverd in een modern ogende bakkerij. Met werkervaring in onder meer Hertog Jan, Servaas van Mullem en DeMaré kan het niet anders dat al het lekkers er eigenlijk nog verleidelijker uit ziet. Aan de linkerkant is er een stuk van het atelier waar je de bakker live aan ’t werk kan zien, rechts is er de winkel. Brood en knapperige pistolets vind je er ook maar vooral de toonbank met de fijne en hoofdzakelijk klassieke patisserie springen in het oog. Dat maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op…

Uiteindelijk kozen we voor enkele klassiekers: Javanais, een citroentaartje met meringue, een gebakje met mandarijn en als laatste een combinatie met chocolade en kokos.

Vooral de bodem van het mandarijntaartje was heerlijk met de zoute smaak van de boter en de echte banketbakkersroom! De chocolade smaakte puur en intens, de citroentaart mocht misschien nog een beetje zuriger maar dat is persoonlijke smaak natuurlijk… Javanais is een klassieke smaak en caloriebom, maar wel lekker en eigenlijk mijn persoonlijke favoriet.

We namen ook nog een zakje botersprits mee, ook dat was een voltreffer. Het koekje verkruimelde in je mond, de botersmaak doet de rest.

De bediening is jong, vriendelijk en met veel enthousiasme. Twee jonge mensen die een eigen droom waar maken en er volledig voor gaan verdient alleen maar respect…

 

 

The Pastry Y’art

Sint Salvatorskerkhof 18

8000 Brugge

050/683331

Gesloten op dinsdag

 

One response to “The Pastry Y’art, gebakjes om duimen en vingers af te likken

  1. Naar aanleiding van uw artikel zijn mijn vriendinnen en ik op bezoek gegaan.helaas is enkel winkel en niet om daar te nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.