Smaaak****, smaakt naar meer!

In de Jozef Suveestraat, een klein straatje tussen de Vismarkt en het Koningin Astridpark vind je vanaf begin maart Smaaak, een verrassend nieuw concept. Het is de samensmelting van een showroom van interieurarchitect Thomas Coucke en een (wijn)bar. Je kan er inspiratie opdoen voor je eigen interieur, gezellig iets drinken of iets kopen, een combinatie van alle drie is natuurlijk ook mogelijk 🙂 Waneer je binnen stapt herken je niets meer van de slagerij die er jarenlang een vast waarde was. Een paar foto’s aan de ingang zijn de enige getuigen van wat geweest is. Blikvanger is onmiddellijk de wijnkelder waar je overheen stapt. Een glazen luik geeft je een zicht op de wenteltrap en de flessen die er bewaard worden.

Het is ook verrassend hoe diep de zaak wel is, loop je verder langs de bar dan kom je in een cosy ruimte met sofa en houtkachel waar je gerust een paar uur kan slijten. Donkere kleuren en aardse tinten dragen bij tot de sfeer. De tafeltjes aan de muur met de hoge stoelen zijn origineel. Let wel dat je niet van zo’n hoge stoel valt wanneer je de prijs wil bekijken… 😉

Heel veel eigen creaties in deze zaak, de eigenaar kan een aantal Brugse zaken tot zijn cliënteel rekenen zoals Tou Gou en de Lion Belge.

Je kan er op zondag, maandag en dinsdag terecht voor een drankje, eventueel met een hapje. De zaak is telkens open van 10u tot 22u. De wijnkaart springt er uit met verschillende wijnen per glas maar ook duurdere flessen zijn te verkrijgen.

We begonnen met koffie en thee maar wat later besliste ik om toch een glas rode wijn te bestellen met een bordje kaas en Italiaanse ham (€8). Op een vintage Berkel snijmachine werden flinterdunne plakjes ham gesneden, een bordje met vijf kaasjes en zuurdesembrood kwam ook op tafel, samen met wat olijfolie. De rode wijn Los Cantos (€6) was schitterend, houtgerijpt, tempranillo/merlot. De bediening door de jonge dame is vriendelijk en efficiënt, zij is interieurvormgeefster en neemt overdag de bediening op zich.

Smaaak is een uniek concept die er dan nog in slaagt om beide verhalen tot een goed einde te brengen. Het is niet omdat je een goede architect bent dat je dan ook nog in de wieg bent gelegd om gasten te ontvangen en ze te laten genieten van goeie producten aan een zeer schappelijke prijs of omgekeerd. Hier is het alvast een schot in de roos!

Smaaak

Jozef Suveestraat 20

8000 Brugge

050/690951

Gesloten op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.