Cocquus***, fijne kennismaking

Eind maart opende in de Langestraat Cocquus. Vroeger vond je hier ’t Jong Gerecht maar de zaak werd overgelaten. De make over dat het interieur kreeg is een schot in de roos. Bij het binnenkomen wordt je ondergedompeld in een warme huiselijke sfeer met hoofdzakelijk groentinten. Weg is de ietwat kille sfeer die er vroeger wel hing.

De tafels zijn netjes gedekt met wit tafellinnen. De kleurige verlichte wand in gele en rode tinten springt in het oog. Het vriendelijke meisje in de bediening neemt onze jassen aan en laat ons een aperitief kiezen. Bij een Moscow Mule en een Gin & Tonic bekijken we de kaart en krijgen we van de chef zelf twee amuses op basis van wortel en humus. De chiliflakes maakten het een beetje pittig, lekker.

De maandmenu in drie of vier gangen lijkt de meest logische keuze. Net als de bijpassende wijnen. We gaan van start met een heerlijke combinatie van varkenswang met espuma van bloemkool. Boterzacht en rijk van smaak, een toppertje!

Het tussengerecht was een halve kreeft met pasta, gekonfijte tomaat en boter. Voor de meerprijs van €10 in de maandmenu was dit wel een heel mooi gerecht. De kreeft was perfect gegaard, jammer dat er geen kreeftenvorkjes waren om de kleine stukjes op te peuzelen…

Het hoofdgerecht is kabeljauw in de boter gebakken met een mousseline saus op basis van Simplex, een biertje gebouwen door brouwerij De Ranke. Het is een beetje hoppig en past perfect bij de vis, samen met de jonge spinazie. We hadden hierbij eigenlijk graag wat pasta of een krielaardappeltje on the side gekregen maar dat was er niet. Dat was een beetje een gemis.

Een ijsbonbon van campari bereidde ons voor op het dessert: een klassieke en perfect klaargemaakte crème brûlée.

Met een espresso, een (iets te bittere) thee en kleine madeleintjes sloten we af. De verschillende gerechten waren perfect gegaard en smaakvol, er moet alleen nog een beetje gewerkt worden aan de details. Zoals de kreeftenvorkjes of de vriendelijke en correcte bediening die nog wat meer maturiteit nodig heeft, zeker wat de wijnkennis betreft. Cocquus heeft nog heel wat in zijn mars!

Wij betaalden €178,50, aperitief, wijn, water en koffie inbegrepen.

De lunch is ook wel het proberen waard, voor €23 of €29 krijg je twee of drie gangen.

Cocquus, Langestraat 119, 8000 Brugge

Gesloten op woensdag, donderdag en zaterdagmiddag.

050/313232

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.