Pomperlut***, Mediterraanse keuken…

Pomperlut aan het Astridpark was enkele jaren terug in handen van twee broers die een klassieke, Franse keuken brachten. Nu zijn de gerechten eerder mediterraans/Grieks geïnspireerd. Het interieur is echter hetzelfde gebleven.

De paddestoelen, want vandaar komt de naam van het restaurant, staan nog altijd prominent op de eerste rij. Het interieur is sprookjesachtig en heel warm met veel bruine aardse tinten. Hier en daar brachten de nieuwe uitbaters wel eigen toetsen aan, zoals de tekeningen op de muren.

Op de kaart kan je kiezen tussen verschillende gerechten om te delen als voorgerecht en enkele hoofdgerechten. Wij hadden een viertal kleine gerechten in gedachten maar de vriendelijke ober verzekerde ons dat twee of drie zouden volstaan.

Volgzaam zoals we zijn, kozen we dan maar voor de gegrilde courgette, de gekruide worst met Kasserikaas en het stoofpotje van garnalen (die eigenlijk scampis bleken te zijn) met champignons, ui en tomaat.

De gegrilde courgette was een schot in de roos, heel fris, vol van smaak. De andere twee starters waren ook lekker maar houd wel rekening dat look een favoriet ingrediënt van de chef is. Het is prominent aanwezig maar is ook wel eigen aan deze stijl van koken.

Voor de hoofdgerechten kozen we tweemaal kip. De kippenbrochette en de lemon chicken. De twee rijkgevulde borden met mooie stukken kip geurden heerlijk. De lichtgebonden saus op basis van citroen was een voltreffer, net als de eenvoudig gegrilde stukken kip met dito groenten op het bord van Annemieke. We kregen er nog een bordje bij met rijst gemengd met rozijnen. Bij dit alles dronken we vanaf het begin een fles correcte Italiaanse witte wijn.

Dessert kon er niet meer bij dus namen we twee espresso en vroegen we de rekening. We betaalden €135 voor ons twee en waren meer dan voldaan. Pomperlut was een aangenaam weerzien geweest, zij het in een andere setting. De bediening is attent en vriendelijk. De verschillende gerechten kwamen heel vlot uit de keuken.

Pomperlut

Minderbroedersstraat 26, 8000 Brugge

050/708626

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.