Na een gidsenles graag een Brugs Zotje

We volgen samen sinds een jaar een gidsenopleiding om uiteindelijk stadsgids in Brugge te worden. De opleiding duurt 3 jaar en gaat door in Spermalie. Na de module groepsdynamica, natuur, algemene geschiedenis en kunstgeschiedenis (waar we telkens door het examen geraakt zijn), zitten we nu aan de meer praktijklessen. Vorige week was Jo Berten van de Gidsen Bond aan het woord, vandaag was het Dirk Van Tieghem van de Gidsenkring. Beetje vreemd wel dat er zo twee verenigingen zijn en we als gids, als we officieel willen gidsen, ons gaan moeten aansluiten bij een van de twee. Er bestaat ook nog een derde groep, S-wann, maar is meer thematisch en ook kleinschaliger. Nog 2 jaar volhouden, we zien wel of het ons lukt. Maar na zo 3,5 uur les, zitten luisteren, nadat je van je werk komt, drinken we dan graag op ’t gemaksje een Brugs Zotje in de zetel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.