Van vlees en bloed

Gisteren zijn we gaan eten in restaurant De Kroon langs de Houtkaai. Het restaurant is gekend voor zijn vleesbereidingen, zoals de cote a l’os. Er is veel plaats, en je kan bij mooi weer ook achteraan buiten zitten op ’t terras. We kwamen op de middag en kozen enkel een hoofdgerecht. Mijn vader en ik gingen voor de cote a l’os, Annemieke voor een spaghetti. Veel gasten kwamen voor de dagschotel, voor €12 kan je op zaterdag een lunch eten die bestaat uit een soep, hoofdgerecht en dessert. In de week is de dagschotel goedkoper. Leuk is ook dat je aan een lange gastentafel kan zitten vooraan in de zaal.

De zaak zat redelijk vol en de hoofdschotels lieten een beetje op zich wachten, het leek wel of de dagschotels voorrang kregen op de mensen die aan de kaart aten.

Het vlees was mooi gebakken, riant, en werd aan tafel geserveerd, mooi versneden en met het been er bij. Het was subliem van smaak en heel zacht. Een portie frieten, fris slaatje en bearnaisesaus maakten het plaatje compleet. De spaghetti was gewoon,  een beetje te flets, er waren ook te weinig groentjes in de saus.

We wilden nog een dessertje nemen en dat kwam gewoon uit de lucht vallen, blijkbaar hadden ze enkele ijsjes te veel gemaakt en we mochten eentje kiezen, heel vriendelijk van de bediening.

Ga naar De Kroon voor een lekkere dagschotel en een riant stuk vlees, je gaat er tevreden buiten gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.