Tapa’s @ cookies

Maandag zijn we na een vermoeiende en vooral koude gidsenwandeling nog iets gaan drinken (en eten natuurlijk) in Cookies. Cookies ligt in dezelfde “garre” als cafe De Garre en je vindt het straatje in de Breydelstraat. Het is gezellig ingericht en beneden zitten de vaste klanten en de mannen aan de toog. Boven zijn de tafels geschikt rond een opening in het midden waar je de gelagzaal beneden ziet.

We dronken een Keizer Karel en een cava en kregen er wasabinootjes bij. Er is altijd een suggestiebord met daarop tapa’s die niet op de kaart staan. Zo kozen we voor het varkenshaasje met mosterdsaus, de gamba’s, balletjes in tomatensaus en de gedroogde ham van op de kaart.

Het wachten duurde een tijdje, de ham had veel vroeger mogen komen, maar de bediening was heel goed. De dame was vlot en vriendelijk, je zag dat ze het gewoon was. De twee gamba’s waren enorm groot, maar misten een begeleidende saus, zoals tartaar of cocktail. Door het ontbreken van de saus of braadvocht waren ze een beetje droog. Het varkenshaasje was heel lekker, nog een beetje rosé van binnen, niet droog of uitgebakken dus. Ook de mosterdsaus er bij was lekker. De balletjes in tomatensaus smaakten lekker, er zat vlees in, de tomatensaus was uit een bokaal waarschijnlijk maar met een beetje eigen kruiden bijgewerkt.

Bij de tapa’s dronken we een flesje Spaanse rode wijn de niet veel smaak had. Afsluiten deden we met een heerlijk kaasbordje waar brie, manchego, roomkaas en oud Brugge op lag. Heel lekker en verzorgd.

Cookies is een leuk adres, meestal druk beklant en met lekker en verzorgd eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.