Kaas en hamsaus uit de Thermomix

Gisteren hebben we voor de eerste maal kaas en hamsaus gemaakt in de thermomix, eenvoudig en weinig werk/afwas… 50gr boter 3 minuten op 100°C op stand 3 laten smelten, daarna 50gr bloem oon 3 minuten op 100°C eronder mengen. Wanneer dat klaar is 600gr volle melk bijvoegen en 10 minuten op varoma stand laten binden. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat naar smaak, dan heb je een klassieke bechamelsaus. Voeg nog een zakje gemalen kaas toe, ham in stukjes gesneden en eventueel gestoofde champignonplakjes, dat laat je een paar minuten op lepelstand draaien op 60°C tot alles mooi gemengd is en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.