Lunchen in ’t fornuis…**

Deze middag zijn we gaan lunchen in ’t fornuis langs de Blankenbergsesteenweg in Brugge (Sint Pieters). Het restaurant is onlangs overgenomen en nieuw ingericht. Je kan er iedere werkdag lunchen voor €12, daarvoor krijg je soep, een hoofdschotel en koffie. Er is ook een maandmenu, verschillende slaatjes, snacks en in de namiddag kan je er terecht voor wafels en pannekoeken.

Het interieur is overwegend in bruine en beige tinten, enig nadeel is dat de toiletten zich buiten bevinden, maar dat ligt natuurlijk aan de structuur van het gebouw.

Wij namen dus de lunch en dat was vandaag een tomatengroentensoep, tonijn met citroenboter en puree en een koffie.

De tomatensoep was lekker en met veel groenten, we kregen er een paar sneden brood bij. De tonijn viel iets minder mee, hij was te veel gegaard en de pure gesmolten citroenboter die er over was gegoten maakte het een beetje vettig. De puree was niet smeuig, er zaten nog brokjes in en smaakte nogal overdadig naar nootmuskaat.

Marieke at ondertussen kaaskroketten met een slaatje en frietjes, zelfgemaakte mayonaise kwam ook op tafel. Het bord was mooi gedresseerd.

Jammer van de tonijn, een mooi kort geschroeid stuk ging beter geweest zijn en daarvoor moet je geen kok zijn om dat te weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.