Lekker gerechtje

Gisteren heb ik, in een moment van enorme inspiratie ;-), een lekker gerechtje klaargemaakt. Als ingrediënten had ik: tongfilets van vier tongen, een courgette, twee tomaten, twee wortelen, twee teentjes look, een ui, een beetje witte wijn, light room, een visbouillonblokje, peper, zout en een zakje (basmati) rijst.

De groenten snij je allemaal in fijne stukjes en stoof je in wat olijfolie samen met de ui en de look. Kruiden met peper en zout. Na  vijf tot tien minuten blus je met de witte wijn en laat je de alcohol verdampen. Verkruimel het bouillonblokje en giet er de room bij, eventueel een beetje halfvolle melk om het wat lichter te maken en laat alles inkoken.

Ondertussen kook je de rijst gaar, enkele minuten voor dat de rijst klaar is leg je de tongreepjes bovenop de groenten en laat je ze zo garen. De rijst kan je in een serveerring doen en de tongreepjes met de groenten er rond schikken.

Een lekker gerechtje en je kan combineren met de groenten of de vis, naargelang je in huis hebt of hoe je wil scoren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.