Bonen van over de hele wereld…

Deze namiddag zijn we na een bezoekje aan de kerstmarkt langsgeweest in een nieuw koffiehuis aan het Genthof, niet ver van het Jan van Eyck plein, Bean around the world.Het koffiehuis is gevestigd in een voormalig restaurant en beschikt over zitplaatsen beneden en op de bovenverdieping. Er liggen verschillende kranten, zowel Belgische als Amerikaanse en je kan er boeken kopen over koffie. Het wordt uitgebaat door een Amerikaanse dame die met een Bruggeling is getrouwd.

Je kan er verschillende soorten koffie krijgen, Italiaanse, Amerikaanse koffies en verschillende theesoorten. Je kan er ook terecht voor een typische brownie of een stukje kaastaart. ’s Morgens kan je er ook ontbijten.

We namen een gewone koffie, Marieke een warme chocolademelk en ik nog een stukje kaastaart. De taart was te verkrijgen met twee soorten toppings, citroen en framboos maar daar kon de gastheer even niet meer op komen. Ik nam deze met citroen, het was lekker maar jammer genoeg niet zelfgemaakt, de afbeelding op de verpakking van de taart hadden ze uitgeknipt en aan de bar gehangen als publiciteit. Dat was eveneens het geval met de brownies die op de toog stonden.

Dat is een beetje een gemiste kans, want de kaart is beperkt en in de keuken van een voormalig restaurant moet zoiets toch wel mogelijk zijn. Eigen gemaakte produkten zijn stukken lekkerder en tonen een deel van je kunnen.

Toen we er zaten kwam er geregeld wat volk over de vloer, de zaak zal wel populair worden bij Amerikaanse toeristen die de stad bezoeken. Wanneer de uitbaters hun draai vinden en zorgen voor typische gerechten, waarom bijvoorbeeld geen pannekoeken met ahornsiroop als ontbijt, kunnen ze zeker een deel van de Bruggelingen aanspreken want een koffiehuis met Amerikaanse inslag kennen we hier nog niet.

One response to “Bonen van over de hele wereld…

  1. Beste,

    Van harte dank voor jullie bezoek. Mag ik zo vrij zijn te melden dat tegenwoordig ook home made producten beschikbaar zijn? Klanten vinden in de zaak o.m. lekkere versgemaakte Amerikaanse appeltaart, muffins en brownies.

    Groet,
    Jo Detavernier
    zaakvoerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.