Een ander idee**

Gisteren zijn we gaan eten naar ’t Andere Idee in de Hauwerstraat, niet ver van het politiebureau en recht tegenover het Beursgebouw. De zaak is altijd drukbeklant en je doet er dan ook best aan om te reserveren anders kan het wel eens zijn dat je van een kale reis terugkomt.

Het restaurant wordt uitgebaat door een echtpaar, de man in de zaal, zijn vrouw in de keuken. Het is een echt pastarestaurant met een voorliefde voor scampi’s. Heel wat voor- en hoofdgerechten zijn op de beestjes gebaseerd, dat kan lastig worden als je er geen fan van bent 😉 . Er zijn ook altijd enkele suggesties die op een apart bordje genoteerd staan.

Annemieke koos voor de salade van tomaat en mozarella en ik voor de scampi’s in looksaus. De porties zijn telkens royaal, zelfs de voorgerechten. De salade was mooi gepresenteerd met telkens een sneetje mozarella en tomaat. Mijn scampi’s kwamen recht ui de oven en hadden gloeiend warm. Ik kreeg vijf stuks in mijn bord en de raad van de patron opvolgend (een goeie bok moet stinken) heb ik alles opgegeten.

Als hoofdgerecht koos Annemieke voor de pasta del sol, een groot bord met tagliatelli, zongedroogde tomaatjes, stukjes kip en groentjes. Voor mij kwam de gebakken tagliatelli met spekjes, pijnboompitten, curry en kip op tafel.

Als dessert nam ik nog een tiramisu die mooi gepresenteerd was in een diep bord overstrooid met cacaopoeder. De tiramisu was een beetje vreemd van structuur, het leek net of er gelatine in zat die niet opgelost of geweekt was, hier en daar vond je een klodder in het mascarponemengsel.

Al bij al lekker gegeten, niet dat het uit de band springt maar je komt zeker niet buiten met een hongergevoel.

In de zaak kan je ook verschillende produkten kopen zoals wijn, gedroogde pasta, pesto en andere typisch Italiaanse ingrediënten. Ook hebben ze bepaalde afhaalgerechten en verzorgen ze pastabufetten.

One response to “Een ander idee**

  1. Hallo,

    Ik ben ook al eens naar ‘het andere idee ‘ gaan eten en was hier zeer tevreden over! Erg lekker gegeten!
    Vraagje: is het ook ’s avonds open?

    groetjes,
    Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.