Bistro3, nieuw en verborgen…***

Gisteren gingen we naar Bistro3, een nieuwe zaak, ondergebracht in het clubhuis van tennisclub ’t Vrije langs het Zuidervaartje. Sinds jaar en dag komen de leden van de tennisclub en de supporters voor en na een match hier iets drinken en een kleinigheidje eten. De uitbaters zochten echter een nieuwe uitdaging en zo kwam Bistro3 tot stand.

Je komt dus binnen in een mengeling van clubhuis en restaurant. Aan de bar staan enkele leden van de club sterke verhalen te vertellen en de rest van de zaal is modern ingericht met zwarte, rode en witte toetsen. De zaal is ook niet volgestouwd met tafels, er is ruimte genoeg.

De kaart is met opzet beperkt gehouden, naast een drie of viertal voor- en hoofdgerechten vind je ook nog enkele suggesties. Een lichte keuken met zuiderse tinten voert hier de boventoon. Tijdens het bekijken van de kaart kregen we een glaasje met asperges en garnaaltjes.

Uiteindelijk kozen we voor de kort gegrilde tonijn met een mengeling van groenten en de cocquilles met quinoa en tomatenboter. Lichte gerechten die verfijnd van smaak waren, duidelijk de hand van de chef, Jerome Papin. Deze Franse chef staat er in de keuken na eerder in onder andere restaurant Mystique en De Witte Raaf te hebben gewerkt.

Hoofdgerechten waren kabeljauw met avocado en zeebaars met venkel en krielaardappelen, ook hier weer dezelfde lichtheid, een bewijs dat een gerecht ook zonder zware roomsausen volledig tot zijn recht kan komen.

We sloten af met een koffie en een chocoladedessert met gezouten caramel. De rekening bedroeg €116.

Bistro3 zit wat verborgen tussen de tennisvelden en gaat het dus moeten hebben van mond aan mondreclame en de leden van de club. De keuken blinkt wel uit in de versheid van zijn produkten en de lichtheid waarmee ze bereidt zijn. De chef kent absoluut zijn vak. Over de middag kan je er ook lunchen. Voor €20 krijg je voorgerecht, hoofdgerecht en koffie.

Als het ooit zomer wordt kan je op terras van de zon genieten en dit zowel ’s middags als ’s avonds. Op zaterdag en zondag zijn ze gesloten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.