Kookeet, tweede geslaagde editie.

Vorig jaar waren we al heel erg onder de indruk van Kookeet, en ook dit jaar waren we weer graag erbij. Opnieuw heel mooi weer, leuke aankleding, gezellige sfeer en loungy muziek. We hebben ons bezoek wat gespreid over verschillende dagen, zowel ’s middags als ’s avonds zodat we op ons gemak de gerechten van de verschillende restaurants konden proeven. Het concept blijft hetzelfde, je betaalt 3, 6 of 9 euro voor een klein gerecht en kan zo op een heel leuke manier een restaurant leren kennen. Dit jaar waren er 30 vertegenwoordigd, 29 uit het Brugse, en 1 gastrestaurant, De Librije uit Zwolle met 3 sterren.
We merkten al meteen op zaterdagmiddag dat het heel wat drukker was dan vorig jaar. Hoewel er meer plaats was voorzien het midden, zag je al vroeg heel veel mensen. ’s Middags was het nog een gezellige drukte, maar ’s avonds was het minder aangenaam. Er was te veel volk, lange wachtrijen en de bar zat aan zijn limiet qua glazen en snelheid van bediening. Zondagmiddag was het opnieuw wat rustiger. Ik vermoed dat maandag waarschijnlijk de kalmste dag zal worden. Je kan doorlopend van 11-21u Kookeet bezoeken.
Het zou ons te ver leiden om elk gerecht te bespreken die we geproefd hebben, maar we halen er een paar toppers uit, die wij het beste vonden. We zijn gestart met Kok au Vin met sepia inktvis, frisse quinoa salade met tomaat, feta en tzatziki (€6). Heel lekker, fris, lekker malse inktvis. Verrassend was Goffin, met een salade van mosselen en linzen, crème van avocado en mousse van komkommer (€6).  We konden niet nalaten om ook het gerecht van De Librije te proeven, hoewel €9. Het was een oester in het zand, zijnde een oester, met daarop een geboetseerde oester uit ganzenlever met sherry en gember. Op zich heel origineel, maar eerder een gerechtje om te delen, gezien het nogal zwaar is en de ganzelever heel erg overheerst. Heel lekker, in lijn met wat Kok au vin bracht, was Chez Olivier. Een fris slaatje van krokante groenten met daarop een licht gegaarde tijgergarnaal, couscous en coulis van zoete paprika. Heerlijk, en ook heel goed gezien om een nat doekje mee te geven bij het gerecht, zodat je niet heel Kookeet rondloopt met een garnaalgeur aan je vingers. Sans Cravate bracht eendenfilet met butternut, paddestoelen en sinaasschil/hazelnoot. Heel lekker! De topper was voor ons Tête Pressée met Holsteinrund, rilette tussen twee laagjes zuurdesembrood, gerookte tomaat en dragon. Zelfs 2 keer geproefd, super orgineel en heerlijk.

Ook geproefd en lekker bevonden waren De Gouden Karpel (zeetong, couscous, slaatje), Patrick Devos (langoustine, peterseliewortel, champignon), Rock-Fort (Wagyu burger), Den Dyver (mosselen, limoen, kruiden), Tanuki (sushi), Pannenhuis (kokkels op couscous), De Karmeliet (wilde heilbot, zoetzure groentjes), Tim Geers (focaccia, pata negra, bearnaise), Aneth (tarbot, eitje, schorseneer), La Tâche (st jacobsnoot, avocado, citroen).

Er was maar één gerecht die we een beetje minder vonden, en dat was Deldycke, met een gevulde empanada met Brugse prestige, groentjes en duke of berkshire. De koek van de empanade was echt niet lekker, de vulling had niet veel smaak.
Op dessertgebied vonden we nieuwkomer Academie (pannenkoekje, tarte tatin slagroom, granny smith sorbet, karamel) de beste van de drie, na Servaas van Mullem (vanillecrème, passievrucht, kokoscrumble) en The Chocolate Line. Dominique Persoone had vorige keer een ongelofelijk succes met zijn paddestoelen in het bos-creatie, maar deze keer laten zijn Dominique’s Chocolate Brains niet zo’n straffe indruk na. Academie komt veel verrassender en ook wel lekkerder uit de hoek.

Er resten er nog een paar om uit te proberen: Hertog Jan, Zeno, Assiette Blanche, Refter, De Visscherie, ’t Stil Ende, … . Maar je kan met zekerheid zeggen dat je echt wel heel erg kan genieten van lekker eten op Kookeet. Qua budget ben je ongeveer wel even veel kwijt dan als je op restaurant gaat gaan eten, reken toch zeker wel op 30 euro bonnetjes pp om een paar gerechten te kunnen uitproberen en voor een glas wijn betaal je ook al 4 euro. Maar het is het wel waard. Het is heel indrukwekkend om al deze toprestaurants hier samen te zijn. Wij Bruggelingen zijn werkelijk heel erg gastronomisch verwend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.