Lunch in Réliva, nieuw in Brugge***

In de Goezeputstraat waar vroeger het gekende café “De Goezeput” was en daarna het ter ziele gegane Gauthierz, opende enkele weken geleden “Réliva”, samentrekking van REstaurant LIen VAndeputte. Wij testten de lunch en waren tevreden. De Goezeputstraat is een wat verborgen straat die langs het bisschoppelijk paleis loopt richting ’t Zand.

De vrij beperkte kaart neemt geen grote risico’s en biedt klassiekers zoals carpaccio, garnaalkroketten en salade van eendenborst als voorgerechten, tussen de hoofdgerechten vind je onder meer tongschar, gegrilde gamba’s en tournedos. Voor €39 en €45 kan je ook kiezen tussen twee menu’s.

Door de week ’s middags kan je, behave op dinsdag en woensdag, ook kiezen voor de zakenlunch aan €18. Daarvoor krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee. Voor €15 krijg je enkel hoofdgerecht en koffie of thee.

Op maandag bestond de lunch uit een bladerdeeggebakje met champignons en kaas, hoofdgerecht was een spinaziepuree met zalm, op de plaat gebakken, grijze garnalen en een saus op basis van schaaldieren. We kregen er ook nog een apart kannetje er bij.

Het broodje op tafel was warm en er kwam een schaaltje olijfolie bij.

Een lekkere lunch, de zalm was goed gebakken en zeker niet droog, de saus van schaaldieren was smaakvol zonder te krachtig te zijn.

De moeder van de chef staat in voor een correcte bediening, de chef zelf is jong en wat schuchter, zo hield ze zich na de service op de achtergrond, aan een apart tafeltje.

Het restaurant zal zijn vast cliënteel moeten opbouwen en het moeten hebben van zijn reputatie van een goeie keuken met een degelijke prijs/kwaliteitsverhouding. De Goezeputstraat wordt nu ook niet platgelopen… Bij mooi weer is er ook een terras en er zijn verschillende wijnen per glas verkrijgbaar. Wij waren alvast tevreden, nu de rest nog…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.