Bruut maar fijn! ***(*)

Chez Olivier, één van onze favorieten besloot er jammer genoeg de brui aan te geven deze zomer. Op Kookeet konden we nog eenmaal proeven van kookkunsten en dan was het definitief voorbij, jammer… Lang moesten we niet op een opvolger wachten, Bruut stond immers in de startblokken en opende op 1 oktober de deuren na een complete make-over. Het interieur is onherkenbaar geworden maar het resultaat is meer dan geslaagd. Tafels met een zwaar houten blad, muren in kalkverf, leuke lampjes en makkelijke stoelen dragen bij tot de no-nonsens sfeer die er hangt. De chef, Bruno Timperman komt af en toe naar boven om mee te helpen opdienen, zijn neef Bas heeft de zaal op zijn manier wel onder controle. De bediening is los en niet altijd zonder fout maar het past wel bij het concept, het blijft allemaal amicaal.

IMG_0880

Er was een openingsmenu in drie, vier of vijf gangen voor respectievelijk 35, 45 of 55 euro. Op een los blaadje kwamen ook de wijnen in verschillende prijsklassen en gerangschikt volgens smaak.

Een glaasje Belgische schuimwijn en we waren vertrokken, een hapje zette de toon. Mooie vers gepelde garnalen met brokjes groene tomaat, limoenmayonaise en radijs was een voorbeeld voor wat ging volgen. Goed uitgekozen ingrediënten, en mooie combinaties. Al had het voor ons iets koeler mogen geserveerd worden.

We kozen het vijfgangenmenu en gingen van start met lamspastrami van Dierendonck, onze favoriete slager, met gepekelde groenten. Lekkere combinaties en topprodukten van ambachtsmannen.

Het vervolg was een stukje lotte met prei en een béarnaisesaus. De wat steviger vis deed het goed met deze heerlijke saus met de juiste aciditeit. Derde gang was “herfst in Brugge”: eekhoorntjesbrood in een bouillon van ossenstaart, bosvruchten en een mooi stuk Bekegemse eendenlever. Een iets zwaarder gerecht door de eendenlever die voor Annemieke iets meer mocht gebakken zijn maar dat is persoonlijk natuurlijk, ik vond hem dan wel ok.

Het hoofdgerecht liet iets langer op zich wachten, er was ondertussen een tafel met een zestal zakenheren aangekomen, die naarmate de avond en de wijn vorderde ook iets uitbundiger werden ;-).

Patrijs was iets te droog met witlof en boekweit. Bij alle gerechten dronken we een lekkere Franse rode wijn (€33). Het dessert was een gele pruimentaart met vanille ijs. Het kwam op tafel met een crumble, op de crumble lag een eidooier, niet echt een hoogvlieger. De pruimen mochten iets zachter geweest zijn, de eidooier hoefde echt niet apart geserveerd te worden.

We sloten af met een koffie en een thee geserveerd met een voorverpakt koekje en melkje van Lavazza. Een zelfgemaakt koekje had hier wel gemogen als je het totaalconcept bekijkt, misschien komt het nog wel en zijn het een beetje drukke tijden.

We betaalden ongeveer €190 en hadden echt wel lekker gegeten, Brugge is weer een lekker adresje rijker. Wij kijken alvast uit wanneer de kaart beschikbaar zal zijn en de chef zijn belofte nakomt om mooie stukken vlees van Dierendonck te serveren. Bruut heeft de ambitie om een trendy bistro te worden en was bij onze eerste kennismaking alvast goed gestart. Op naar een volgend bezoek wanneer de kaart er is!

Bistro Bruut

Meestraat 9

8000 Brugge

050/69 55 09

Open van maandag tot vrijdag! Zaterdagavond enkel privé.

2 responses to “Bruut maar fijn! ***(*)

 1. Beste verteller,
  Ons concept van bruut zal zonder kaart zijn.
  Het zal altijd een keuze menu zijn omdat ik
  altijd voor versheid van m’n produkt sta, geen
  a la carte gedoe met produkten van langer dan
  2 dagen oud. Wel zal ik, als liefhebber, het runds
  vlees verhaal apart proberen te integreren en dat
  met de allergrootste zorg behandelen. Nu is het
  eerst een beetje zoeken naar evenwicht en creatieve
  mogelijkheden. Ik dank jullie wel voor het enthousiast
  rapport, bruut maar fijn

  Groetjes
  Bruno timperman
  Bistro BRUUT

 2. weer een toppertje in Brugge,werkelijk een enorme aanwinst :verfijnde keuken met perfecte ontspannen bediening in een origineel kader.
  Samen met Valentin 2 heerlijke nieuwe adresjes in Brugge.Nu moeten we Goffin nog eens proberen,was onze favoriet bij Kookeet,maar steeds volzet bij reservatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.