Uitwaaien in Bretagne!

Vorige week trokken we voor enkele dagen naar Bretagne. De natuur, het ruwe en het pure landschap deden ons al enkele keren die richting uit trekken. Omdat het toch wel een eindje rijden is besloten we om zowel tijdens de heen- als de terugreis een tussenstop in te lassen. We hielden na een viertal uur rijden voor de eerste maal halt in Honfleur. We hadden een kamer geboekt in B&B Le Clos Bourdet, niet ver van het centrum. Le Clos Bourdet is een prachtig huis met een privé parking, uitgebaat door een artistiek koppel. Een mooie kamer, mooi ingericht en een lekker ontbijt zorgden onmiddellijk voor een vakantiegevoel. Lekker eten deden we in L’homme de Bois, een beetje weg van de toeristische drukte maar met een vriendelijke bediening en verse producten.

IMG_0939

 

We zetten via St Malo onze tocht verder naar Bretagne. In Crédin, ergens midden in de velden aan een doodlopende straat wacht La Maison Blanche Aux Volets Bleus op ons. Een plaats waar je met open armen in de keuken wordt ontvangen door Anouck en Joris, een koppel uit Antwerpen. Het huis en het interieur is zoals je het vaak in de boekjes ziet. Op alles is gelet, alles klopt. Je verblijft er op basis van halfpension, de dag start met een copieus ontbijt met zelfgemaakte producten en kaas uit de abdij enkele kilometers verderop. Zo heb je zeker geen honger meer tot een stuk over de middag! Na een uitstap in de streek kom je terug en schuif je aan de gastentafel aan voor een viergangenmenu. Streekprodukten, vis, schaaldieren en ander lekkers passeren er de revue. Allemaal zelf bereidt door Joris, Anouck zorgt steevast voor de zoete afsluiter.

Een plezier om er te verblijven en vooral om er in de keuken de geuren op te snuiven die je spontaan honger doen krijgen. Op woensdag en zaterdag kan je er ook een kookworkshop volgen. ’s Morgens doe je inkopen op de markt in Vannes, een leuk havenstadje, ’s middags zorgt een plaatselijke oesterkweker voor een  dozijn oesters, zomaar vers uit de zee en ’s avonds kook je samen met het vlijtige koppel de volledige menu voor de rest van de gasten. Een dosis gezonde stress dus!

IMG_0971

Overnachten, ontbijt en diner kosten in het laagseizoen €120 per persoon, per nacht. Echt wel de moeite waard!

Op terugweg stopten we nog in Rouen waar we nog een verborgen parel ontdekten in B&B La Maison. Verborgen achter een poort langs een drukke boulevard kom je terecht in een oase van rust. Een prachtig gerenoveerd huis midden in een grote tuin waar je door innemende uitbaters wordt verwelkomd. Ze zetten je uitgebreid op weg om de stad te verkennen. Met een nederlandstalig stadsplan boordevol restauranttips van de man des huizes gingen we op ontdekking in deze verrassende stad en besloten prompt om zeker nog eens voor een langere periode terug te komen. Uiteindelijk ligt Rouen op slechts drie uur rijden van Brugge. Eten deden we in een zeer sympathiek restaurant: La Pêcherie. De klassieke Franse keuken, vis voert er uiteraard de boventoon!

Bretagne is een streek die je moet beleven, rondslenteren in de havenstadjes, de markten bezoeken, proeven en vooral genieten van het ruwe landschap, de zilte zee  en het lekkere eten!

 

3 responses to “Uitwaaien in Bretagne!

  1. Heerlijk adres, het Maison Blanche aux Volets Bleus. Enthousiaste mensen met smaak op alle gebied en een warme gastvrijheid die moeilijk te kloppen valt. Absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.