Bistro Maurice, nieuw op ’t Walplein***(*)

Waar vroeger Table Folle was opende eind vorig jaar Bistro Maurice zijn deuren. Wekt het pleintje een beetje de indruk zich vooral op toeristen te willen richten dan deed Bistro Maurice een tegenbeweging. Ze beperkten hun kaart, gingen voor huisbereide gerechten zonder veel toegevingen te doen, en dat proef je. Het interieur kreeg een nieuwe look, zwarte tafeltjes met zwart-witte designstoelen geven het geheel een strakke look. Aan de muur enkele kaders en een foto van brouwerij “De Halve Maan”, de overburen zeg maar.

Op de kaart staan garnaal- en kaaskroketten maar ook vitello tonato, soep, scampi of carpaccio. Bij de hoofdgerechten vind je gamba’s, gepaneerde tongfilets met tartaar, een dagelijkse vissuggestie, entrecôte, stoofpotje van kalf, een gerechtje met kip,… Er zijn ook een tweetal pasta’s en slaatjes.

Annemieke koos haar all time favourite, vitello tonato. Een mooi bord met ragfijne sneetjes kalfsvlees, tonijnmayonaise en mooie kappers, in het midden een fris slaatje. Lekker als het goed is klaargemaakt en dat was hier zeker het geval. Ik koos voor de garnaalkroketten, twee mooie exemplaren in panko met een zelfde slaatje en een schijfje citroen.

Marieke was ondertussen al begonnen aan de gamba’s met lookmayonaise en aardappelen uit de oven. Vijf mooie, grote exemplaren zorgden er voor dat ze wel even bezig was. Ondertussen wist ik ook hoe mijn hoofdgerecht er ging uit zien.

Annemieke had de vissuggestie gekozen. Twee mooie filets van goudbrasem, smeuïge puree en een witte wijnsaus zorgden voor een festijn. Geen overdaad aan frietjes hier maar de aardappelen in de oven zijn een lekker alternatief.

We sloten af met een crème brûlée, kinderijs en een thee. We betaalden uiteindelijk €149 voor ons drie, aperitief en twee glazen witte wijn inbegrepen.

De bediening was vlot en vriendelijk. Ondertussen zaten buiten ook enkele mensen te genieten van de zon en deden zich tegoed aan een bordje Serranoham of Oud Brugge kaas met Wostynmosterd.

Bistro Maurice scoorde vanaf het begin sterk en maakte een verschil. Alleen al de ravioli met ricotta, artisjok en saliesausje bij het aperitief toonden de ingesteldheid van de nieuwe eigenaars. Eentje om te onthouden!

Bistro Maurice

Walstraat 11 (Walplein)

8000 Brugge

050/611.811

Gesloten op dinsdag en woensdag

One response to “Bistro Maurice, nieuw op ’t Walplein***(*)

  1. Een zeer aangename sfeer in deze gezellige bistro, het zag er veel belovend uit …
    Jammer genoeg culinair geen aanrader; zeer eenvoudige gerechten die zeer prijzig waren!
    De rundscarpaccio was lekker maar niks speciaals, enkel vlees met weinig dressing, sla, basilicum en geraspte parmesan. De salade geitenkaas was echt een afknapper: sla (uit zakjes?), 2 kleine geitenkaasjes op 2 harde toasten (wsch brugse galetten) gestoofde appels met nog harde pel en grove blokken spek met hard gedeelte … Heb me gelukkig kunnen vullen met brood!
    Sorry, veel geld uitgegeven voor 2 gerechten die niks te bieden hadden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.