Mariloup***, gezellig eethuisje

Vorige week opende in de Wulfhagestraat Mariloup op de plaats waar tot voor de zomer Gentile was. Het pandje werd grondig verbouwd, er werd onder meer een veranda aangebouwd. Het koppel die de zaak uitbaat gaf hun leven een resolute wending door hun kantoorjob op te geven en hun droom te verwezenlijken in de horeca. Het resultaat is een zaak die met liefde uitgebaat wordt en zo veel mogelijk regionale producten serveert. Nadat we vorige week mochten gaan proefontbijten gingen we deze middag gaan lunchen. Het ontbijt is trouwens een aanrader, met verse broodjes, kaas van het Baliehof, lekkere Brugse ham, confituren en een lekker eitje uit de oven!

IMG_3746

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de kaart vind je dus niet alleen ontbijt maar ook diverse lunchgerechten, in de namiddag zijn er wafels en pannenkoeken. Er is ook een ruime biercollectie en enkele aperitiefhapjes.

Wij kozen voor een trio van kroketten en een croque Mariloup. Voor de kroketten maak je een keuze uit de kaart, ik koos voor de garnaal, Breydelham en mosselen met witte wijnkroket. Ze worden geserveerd met een slaatje en een broodje. Annemieke kreeg een rond plat broodje met een smeuige vulling van kaas en hamsnippers, ernaast lag een artisanale kaaskroket en eenzelfde slaatje.

Een lekkere en eenvoudige lunch met goeie producten. Op gerechten met frietjes is het nog even wachten omdat de uitbaters nog een koksopleiding volgen, pastas zijn er wel al.

We dronken nog een espresso en een kruidenthee en betaalden de rekening van €47,80. Als aperitief dronken we een schuimwijn uit de Monteberg en een Fort Lapin Dubbel.

Het idee om veel regionale producten te serveren en samen te werken met leveranciers uit onze provincie is origineel, de bediening is vriendelijk. Leuk plekje om over de middag iets kleins te eten of om in de ochtend uitgebreid te ontbijten om de dag met genoeg energie te beginnen.

 

Mariloup

Wulfhagestraat 3

8000 Brugge

050/33 76 01

Gesloten op zondag en maandag, behalve op de koopzondagen

 

One response to “Mariloup***, gezellig eethuisje

 1. Vorige zaterdag waren we gekomen voor een ontbijt dat meer dan aan alle verwachtingen bleek te
  voldoen. Superverse producten, heerlijke smaken, koffie met de grootste zorg gemaakt en met zin voor een heel preciese “ochtend” koffie van hoge kwaliteit. Een smeuige omelet, en een mooi spiegeleitje maakten het geheel heel afwisselend en lekker. Naast kraakverse broodjes was er ook nog een keuze van een perfect “suisse” en croissant die de naam eer aan deed. Confituren, honing, chocopasta, en fijne kaas en ham met
  veel smaak als beleg en heel verzorgd. En nadien nog een heel lekkere smakende yoghourt als toetje.
  Kortom, we hebben heel erg genoten van een heerlijk ontbijt en de heel vriendelijke bediening die het ontbijt tot iets heel gezellig maakten.
  Aan iedereen aan te bevelen… en dag voor 12 euro!

  6/2/2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.