Homard de Fernand****, kreeft op bestelling

Iedereen kent in de Breidelstraat wel het visrestaurant Breydel De Coninc. Het is een gevestigde waarde waar we ook al eens te gast waren, wat we er van vonden, dat vind je hier. Sinds kort is er ook een afhaaldienst voor kreeft onder de noemer Homard de Fernand. Fernand verwijst trouwens naar de naam van de chef. Laat kreeft nu net één van mijn favorieten zijn, het duurde dus niet lang voor we er op de stoep stonden… Het concept is heel eenvoudig, je belt tijdens de openingsuren (over de middag of ’s avonds) en een half uurtje later kan je de kreeft gaan ophalen. Enkel op woensdag kan je een kreukloze dag inlassen, dan zijn ze gesloten.

IMG_3896

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je hoeft ook je hoofd niet te breken over de bereiding, er is er namelijk maar één, Belle Vue. Je kiest enkel het gewicht, 500 of 700gr. De prijs valt mee, €25 of €33. Kreeft in de groothandel kost bijna evenveel en dan moet je nog de court-bouillon maken.

IMG_3897

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(op de foto staat er maar een halve kreeft, de bestelling is altijd een volledige kreeft)

 

Toen ik aankwam in het restaurant stond mijn bestelling al op mij te wachten, netjes verpakt in een draagtas, zoals beloofd. Thuisgekomen waren we onder de indruk. Twee perfect gekookte kreeften, twee slaatjes, sneetjes brood, boter en twee sausjes.

De kreeft was zoals gezegd perfect gekookt met een licht pikante nasmaak. Mooi vlezig, de scharen al gebroken. Er was verse mayonaise in een leuk emmertje net als de cocktailsaus. Handig is ook dat de kreeft in een plastiek bakje met deksel is verpakt, het vocht kan er dan niet uitlopen. Wij hebben het niet echt gemist maar een vochtig doekje om nadien je handen proper te maken had het misschien compleet gemaakt.

 

Homard de Fernand is een goeie aanvulling op het restaurant, je bent zeker van de kwaliteit en voor de prijs moet je het niet laten. Ideaal ook om je lief eens te verrassen, al mag het dan niet op een woensdag zijn…

 

Homard de Fernand

Breidelstraat 24

8000 Brugge

0479/13 33 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.