Robette’s***, gerechtjes delen op ’t terras

Robert en Mariëtte hielden er vroeger café, Robette’s is een volgend hoofdstuk in het verhaal van Den Hoorn in Oedelem. De zaak werd volledig getransformeerd met veel houtaccenten. Achteraan vind je een leuk terras waar het op een zwoele zomeravond gezellig zitten is.  Op de kaart staan enkele gerechten die telkens voor twee personen zijn, sharen is nu eenmaal de hype. We kozen er een vijftal uit terwijl we een ricard en een droge sherry bestelden als aperitief.

Cheese puffs met kabeljauw en mangochutney vielen erg in de smaak. Een ruimer portie ook voor een schappelijke prijs (€11).

image

Franse mosseltjes waren het volgende kommetje die op tafel werden gezet met peterselie, look en pineau. Opnieuw een hoogvlieger, we waanden ons terug op vakantie. We hadden ondertussen al een mandje brood bij gevraagd (€2).

image

Gekruid rund met zoete paprika en tomatensalsa was misschien wel het hoogtepunt van de avond. Vooral de salsa was subliem en mooi gepresenteerd, net als de andere gerechten trouwens.

image

Rode curry met kalfsgehakt en tongschar met capponata en blanke boter waren de twee volgende gerechten. Dat laatste was misschien wel het meest rijke gerecht, de vis was ook een beetje droog.

 

We sloten af met twee espresso die eigenlijk meer gewone koffies waren qua inhoud. De rekening bedroeg €93,80.

We hadden lekker gegeten aan een democratische prijs. De bordjes waren telkens mooi gedresseerd, soms zat er wel wat tijd tussen de gerechten maar de kok staat alleen in de keuken. Voordeel is ook dat je geen tien verschillende smaken na elkaar te verwerken krijgt. Robette’s is ongetwijfeld een een schot in de roos in Oedelem, en een leuke stopplaats tijdens een fietstocht!

Robette’s

Knesselarestraat 182

8730 Oedelem

050/78 08 46

 

4 responses to “Robette’s***, gerechtjes delen op ’t terras

 1. Wij bezochten ook Robette’s en de alcoholische dranken zijn zeer duur en karig in hoeveelheid.
  De wijnen worden geserveerd als proevertjes.
  Martini werd geserveerd zonder citroentje.
  Eten was zeer lekker maar door de drank werd het zeer prijzig.
  Dat zal ons beletten om nog eens terug te keren .

  1. Beste Nico, martini wordt nochtans altijd met een limoentje gereserveerd. Wat de hoeveelheid drank betreft werken we volgens de btw-maatstaf, dus een normale hoeveelheid. Blij dat de gerechten jullie wel bevielen. Vriendelijke groeten, Robette’s

 2. Waar zijn alle reacties te lezen ? Of is uw reactie de maatstaf? Ik gaf deze week reeds een reactie enzou die graag eens lezen . Of was die te negatief ?

  1. Hallo,
   Alle reacties worden altijd gepubliceerd, alleen moeten wij de reacties toelaten van personen die voor de eerste keer reageren op een artikel van ons. De volgende keer staat je reactie meteen online.
   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.