Tougou, bon goût!****

Een slagerij die een paar jaar leeg staat daar kan wel eens iets leuks uit voortkomen, vraag dat maar eens aan Tête Pressée. Zo vergaat het ook het jonge koppel die begin deze maand Tougou opende, het is meteen een schot in de roos. Vooraan in de zaak vind je een toonbank met enkele bereide gerechten, charcuterie en kaas, aan de zijkant en achteraan kan je zitten, al dan niet aan een hoge tafel. Er zijn ook enkele zitjes aan de toog. De open keuken bevindt zich achteraan, recht tegenover een lange gastentafel. Het interieur doet modern en warm aan met de houten vloeren en ruwe bakstenen muur. Op een grote papieren rol staan de suggesties te lezen, op de kaart staan de vaste gerechten.

img_0003

img_0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn enkele kleinere gerechten die je kan delen (fijnproevertjes), de andere zijn per persoon. Er is geen menu.

Bij het aperitief kregen we een lekkere mousse van sardines en popcorn. Het huisaperitief is tot stand gekomen met de medewerking van Groot Vlaenderen, toevallig ook één van onze favorieten. Het is een cocktail van onder meer gin, cremant, druivensap en salie.

We bestelden een tweetal kleine hapjes: Samoas van kip, koriander en komijn en kleine pepertjes met grof zout. Een perfecte start, de samoas waren heerlijk van smaak en goed gekruid. De dipsaus dat er werd bij geserveerd had voor ons wat meer pit mogen hebben.

img_0005

Als hoofdgerecht koos Annemieke voor de gemarineerde zalm met rode biet en aubergine kaviaar en ik smulde van kip in een romige kokossaus, sojascheuten en prei. Twee mooie en goed uitgebalanceerde gerechten die helemaal in de lijn van onze verwachtingen lagen. We dronken een spuitwater en een Wild Jo, bier van brouwerij De Koninck.

img_0006

img_0007

 

Afsluiten deden we met een espresso en cheesecake, ook een toppertje.

De bediening verliep zeer vlot, niet evident want het koppel doet alles alleen.

We rekenden af en kochten ook nog een bereiding met goudbrasem voor thuis, we betaalden voor onze lunch €77,70. Het was het meer dan waard.

Tougou is nog maar eens het bewijs dat wanneer je met een doordacht concept op de proppen komt, kan koken én goeie ingrediënten gebruikt, succes verzekerd is.

Een leuke ontdekking!

Tougou

Smedenstraat 47

8000 Brugge

050/705802

Gesloten op zondagnamiddag en maandag, de keuken is ook dicht op zondag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.