Ontbijt op terras bij Viva Sara

Zomerse temperaturen vragen om buiten te ontbijten. We trokken de stad in en vonden een schaduwplaatsje op het gigantisch terras van Viva Sara Kaffée. Nog maar net hun tweede dag open is het wat wennen voor het personeel, maar de locatie in het zilverpand is alvast een voltreffer. De zaak binnen loopt over 3 huizen heen. Ene zijde binnen is café, andere zijde is winkel. De inrichting is gelijkaardig aan hun zaak in Kortrijk, modern, mooi en gezellig zitten.

Er is keuze uit 2 ontbijtformules, Robusta (€15) of Arabica (€25). We kozen het eerste en hadden ruim voldoende met onze versgebakken pistolet, 3 mini boterkoekjes, kaas/hesp, confituur, yoghurt, vers fruitsap en koffie/thee. Dit is een ruim ontbijt, alle ingrediënten van goede kwaliteit, heel verzorgd. Bij de formule Arabica komt er nog een eitje, prosecco en vers fruit bij. Zou ik eerder voor een brunchmoment houden.

Er werd vriendelijk gevraagd of ik nog een extra koffietje wilde, dat zat mee in de prijs. Heel lekkere koffie trouwens. Dat zal wel niet mankeren als je weet dat Viva Sara zijn oorsprong heeft bij de koffiebranderij van de familie Deprez uit Vichte.

Na het ontbijtje nog even de winkel door gewandeld en mij laten verleiden tot de aankoop van espresso koffieboontjes. Eens zien als die thuis even lekker smaken.

Je kan er ’s middags ook lunchen, de kaart varieert dagelijks. Deze plaats bekoort door haar ligging en ruimte. Vaak zijn ontbijt en lunchadresjes in Brugge klein qua oppervlakte en druk bezet. Viva Sara Kaffée heeft haar ruimte als grote troef mee en wat je geserveerd krijgt is van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lunch wordt eerstdaags nog wel eens uitgeprobeerd…

Viva Sara Café

Zilverpand 7

8000 Brugge

050 66 67 27

Ma-zat open van 9-18u (winkel vanaf 10u open)

4 responses to “Ontbijt op terras bij Viva Sara

  1. Zeer mooie locatie, gezellig interieur en inde zomer gezellig binnenterras waar je afgesloten zit van het stadse lawaai? De suggestie gegeten die zeer lekker was en alle ingrediënten even fris? Het personeel was zeer vriendelijk en attent. Kortom degene die het niet proberen hebben ongelijk? Binnenkort probeer ik er het ontbijt. Verder nog veel succes met de zaak. Je zult er me nog zien Ronny.

  2. Een aanwinst voor brugge. Zochten al een tijdje naar goed adres voor een lekker ontbijt. bij deze VIVA SARA is een aanrader ! Heerlijke koffie. Mooie locatie. Lekkere producten.

  3. Dit is een schitterende locatie op een rustig plekje in Brugge. Ze hebben een groot terras en binnen een prachtig interieur. Er zijn maar weinig plekjes waar ze zo’n lekkere koffie serveren. Het personeel is enorm vriendelijk. We hebben reeds vele plaatsjes bezocht in Brugge maar dit is nu ons vaste stekje geworden. Jullie zullen ons nog vaak terug zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.