Verwend bij Blend!

Plastieken potjes en vuilnisbakken kan je er al een tijdje niet meer kopen. Wijn des te meer. Vorig jaar opende Blend de deuren in een pand waar vroeger Plastiek Center te vinden was. De tijd was er een beetje blijven stilstaan en een grondige aanpak was nodig om het geheel om te vormen tot wat het nu is. Blend is een levendige en trendy wijnbar en is een baken van klasse middenin de uitgaansbuurt van de Kuiperstraat en de Eiermarkt.

De twee heren die het gezicht zijn van de wijnbar/winkel hebben hun sporen in het wereldje al verdiend. Uncorked was reeds hun wijnhandel, de bar is er een logisch vervolg van. Dat ze allebei “sommelier van het jaar” op hun naamkaartje mogen schrijven, wil ook wel iets zeggen.

De bar is gezellig ingericht met veel blank hout en leuke lampen aan het plafond. Je hebt er een volledig zicht op het reilen en zeilen van de Kuipersstraat en dat kan soms best interessant zijn.

Op de kaart staan altijd verschillende wijnen per glas maar je kan ook in de winkel op zoek naar een fles. Bij de winkelprijs wordt dan €15 gerekend wanneer je de wijn in de bar uitdrinkt. Je kan natuurlijk de keuze overlaten aan de sommelier die ook bij ons verrassend uit de hoek kwam met een super rode wijn van het wijnhuis Inama uit Italië.

Er zijn ook verschillende hapjes, gaande van kleine gevulde kroketjes over kaas- en charcuteriebordjes. Er zijn ook wisselende suggesties te zien op de krijtborden boven de bar.

Wij bestelden een zeer verzorgde kaas en charcuterieschotel XL voor ons drie (€19,95). Onder meer fijne Italiaanse ham en salami met venkel werden gecombineerd met Morbier, geitenkaas en Comté. Hemelse honing met truffel en creme van balsamico lagen op kleine lepeltjes. Er was ook een potje met pickles en een mandje brood met biologische olijfolie. We bestelden ook burrata en kroketjes met kaas en truffel. Heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We betaalden een kleine €90 voor ons drie en hadden een voortreffelijke zondagavond gehad. Binnenkort gaat trouwens ook in Gent een Blend open.

Geniet van Blend maar zorg dat je niet blent naar buiten gaat… 😉

 

Blend

Kuipersstraat 6-8

8000 Brugge

0497 17 20 85

Gesloten op dinsdag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.