Otomat***, Duvelse pizza

Op de hoek van het Simon Stevinplein en de Mariastraat opende Otomat intussen zijn vierde vestiging. Je vindt Otomat bijvoorbeeld ook in Antwerpen en Gent. Het biergist van Duvel wordt in het deeg verwerkt en zorgt er zo voor de rijzing. Wij gingen proeven en keerden tevreden terug.  Het interieur is hip en modern met houten tafels, mooie bruine banken en stoelen. De muren zijn ruw gebleven en een vintage vloer maakt het allemaal af. Binnen is er best veel plaats, ook op de eerste verdieping kan je zitten en uiteraard is er een terras op het Simon Stevinplein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de kaart staan originele pizza’s met dito namen. Zorba the freak en Popeye the sailorman zijn maar enkele voorbeelden. Er is een onderscheid tussen pizza met tomatensaus of met witte saus als basis. Er zijn ook enkele vegetarische opties. Alles draait een beetje rond het populaire “sharing” principe, al kan je ook lekker egoïstisch zijn en alles alles opeten.

Hapjes vooraf om te delen zijn er ook, wij probeerden de heerlijk smeuïge burrata met een lekker pesto, pijnboompitten en kerstomaten. Een perfecte starter.

Wij probeerden de Boule et Boulette met gehakt, venkelzaadjes, look en basilicum. Bovenop lag er een verse slaatje. Annemieke was als kind al onder de indruk van Popeye en ook deze keer. Bladspinazie, ansjovis en mozzarella waren de basis van deze versie. Het deeg is lekker dun, krokant en goed gebakken. Alles is reeds mooi in stukken gesneden, zodat je makkelijk met je handen kan eten of een stukje delen met je tafelgenoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken er een Vedett en water bij. De bierkaart is trouwens goed gestoffeerd, bij de meeste pizza’s wordt er ook een passend biertje aanbevolen. Eén van onze tafelgenoten had trouwens de tomate crevettes pizza besteld. De garnalen waren op smaak gebracht met mayonaise en het frisse slaatje er bij zorgden voor een geslaagde combinatie.

Wij betaalden voor onze twee pizza’s en drankjes ongeveer €45. De bediening was vriendelijk en accuraat, voor de tweede openingsdag waren de wachttijden heel erg beperkt ondanks het middaguur.

Er is ook een soort lunch waarbij je een kleine pizza krijgt met een apart slaatje of je kan drie kleine pizza’s bestellen om met twee te delen voor €35 (2 personen)

Fijne plek om nog eens terug te komen.

 

Otomat

Simon Stevinplein 12

8000 Brugge

050/66 21 21

Gesloten op maandag en dinsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.