De gouden driehoek

Drie vliegen in een klap heb je wanneer je gaat winkelen waar de Schaarstraat, Nieuwe Gentweg en de Gentpoortstraat samen komen. Je vindt er slagerij Maertens, bakkerij Schaeverbeke en groenten en fruit Jan & Lucrece, drie winkels die topproducten verkopen en waar je waar voor je geld krijgt.

Slagerij Maertens heeft een ruime keuze aan bereide gerechten en super vlees van hun eigen dieren aan een zeer democratische prijs. Meestal sta je er niet alleen, een wachtrij van een tiental klanten is niet ongewoon. De bediening is heel vlot en vriendelijk, Els heeft altijd tijd voor een praatje tussen de bestellingen door.

Bij bakker Schaeverbeke staan de klanten ook meestal tot buiten maar daar heeft de grootte van de winkel ook wel iets mee te maken… De winkel zit volgestouwd met allerlei broodsoorten zoals het muesli of mayabrood. In de etalage liggen de Javanais, meringues en andere gebakjes op je te wachten. Het enige probleem is dat je eigenlijk van elk brood wil proeven en meestal met twee zakken buiten komt.

Bij Jan en Lucrece heb je een grote keuze aan groenten en fruit maar ook aan kaas, en andere delicatessen.  Je kan er ook een abonnement nemen en zo wekelijks je portie fruit thuis besteld krijgen.

Als je dus in de buurt van deze gouden driehoek komt, zorg je er maar beter voor dat je genoeg fietszakken meehebt of dat de koffer van je wagen leeg is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.