Bezint eer ge begint…

Iedereen wil wel eens in stilte de dingen des levens op een rijtje zetten, en iedereen doet dat ook op zijn eigen manier.Sommigen maken een wandeling langs het strand of fietsen zich de ziel uit het lijf, anderen zoeken de stilte op. Voor dat laatste kan je eens binnenlopen in de kapel van de Jezuïten langs de Korte Winkel (straat die de Spanjaardstraat met de Vlamingstraat verbindt). Enkele huizen in die straat vormen het klooster en de kerk in de Vlamingstraat behoorde daar ook bij. Die kerk is sinds 1979 niet meer in gebruik en tegenwoordig kan je er middeleeuwse spektakels beleven.

De kapel is echter wel nog in gebruik en heeft een mooi interieur. Het heeft een gepolychromeerd spitstongewelf die vroeger harmonieerde met de wandbeschilderingen maar die zijn in 1980 verdwenen. Voor de rest is de kapel strak en sober ingericht met een wandtapijt aan de rechterzijmuur met een mooie tekst op. Zoek vooral de kapel op om je even terug te trekken uit de drukte en geniet van de stilte en in de zomer van de koelte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.