Met z’n allen rond den heerd***

Deze middag zijn we voor een familie-etentje in Den Heerd beland in het centrum van Damme.Het is een zeer ruim restaurant, ingedeeld in verschillende ruimtes, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in één grote zaal zit. Zowel voor- als achteraan is er een terras waar het op een zonnige dag wel goed vertoeven moet zijn.

Marieke, mijn dochter was mee en we werden aan een tafeltje gezet niet ver van een speelhoekje met lessenaar en speelton. Tijdens het aperitief maakten we onze keuze en dat viel deze keer best mee. Annemieke ging voor de carpaccio van tonijn en zalm, mijn vader en ik voor de asperges met lagoustines en citroentijm. De lagoustines waren in een deegje gefrituurd en lagen op schuin gesneden asperges met een licht doorsmakend sausje. De carpaccio daarentegen viel wat minder in de smaak doordat de dille in de dressing allesoverheersend was en de smaak van de vis volledig wegnam.

Als hoofdgerecht koos Annemieke en daddy voor de chateubriand, geroosterd op het haardvuur en vergezeld van bearnaise en roquefortsaus. Het stuk vlees was correct gebakken en er kwam nog een bordje met de rest van het vlees. Marieke had ondertussen haar kipfilet met appelmoes al op. Ik koos voor de specialiteit van het huis: de open lasagne met sint jacobsvruchten, tongreepjes en shii take. Heel lekker, de verschillende smaken kwamen heel goed tot hun recht. De gekozen wijn, een Mâcon fuissé paste er heel goed bij.

We namen geen dessert maar kozen voor een wandelingetje om alles een beetje te doen zakken.

Nog even vermelden dat je ook kan kiezen uit een tweetal menu’s met bijpassende wijnen van rond de €55.

Een leuk adres, lekkere en verzorgde gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.