Visje in een pakje

Nu het al enkele dagen zacht weer is, hebben we gisteren voor de eerste keer de barbeque buiten gezet. Om niet telkens weer dezelfde worst en hamburger te zien passeren hadden we een paar papillottes met vis gemaakt. Het is vlug klaar, kan niet aanbakken of aan de grill blijven plakken en je hebt verrassende smaken.

Plooi het zilverpapier zodanig dat je een soort enveloppe krijgt en vul het pakje met zalm, kabeljauw of een andere vissoort, doe er wat olijfolie bij, wat witte wijn, groentjes zoals fijngesneden prei, aubergine, paprika of tomaatjes en goed kruiden met peper en zout. Pakje dichtvouwen en een 15tal minuten op de bbq, afhankelijk van het vuur zet je het rooster hoger of lager, is het vuur bijna uit, leg het pakje dan rechtstreeks op de houtskool. Wanneer je het pakje dan opent komen de heerlijke aroma’s je al tegemoet. 

Je kan volop experimenteren met kruiden en groenten en als je verschillende pakketjes maakt is het iedere keer weer een verrassing om eentje te openen…

Leg in de plaats van een aardappel in de pel ook eens een tortilla op de barbeque, vlug klaar en eens iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.