Resto Mojo***

Gisteren zijn we na onze laatste gidsenles van het schooljaar, gaan eten in restaurant Mojo langs de Schaarstraat. Het restaurant wordt uitgebaat door de vroegere eigenaars van l’estaminet. Toen we binnenkwamen zat het terras achteraan al volledig vol en kregen we een tafeltje binnen. Er is een open keuken waar je het reilen en zeilen goed kan observeren. Naast ons zat een grote tafel met een uitbundig gezelschap, verder waren nog een zestal tafeltjes bezet.

We kregen een glaasje met gerookte zalm, sla en wasabiyoghurt, heel lekker en fris. De keuze aan de kaart was een moeilijke bevalling, we konden bijna niet kiezen. Uiteindelijk koos Annemieke voor de gemarineerde en kortgebakken tonijn met tomatensalsa, die heel mooi gebakken was en mooi werd gepresenteerd. Ik ging voor de lagoustines met calvadosboter, een werkelijk supergerecht! Met een sneetje brood heb ik mijn bord volledig leeggegeten. Als hoofdschotel namen we zeewolf met broccolipuree, heel smaakvol en de gegrilde tonijn met pasta en verse bearnaisesaus. De tonijn was iets te lang gegrild en niet mzeer rosé van binnen, de bearnaise heel erg lekker en a la minute klaargemaakt!

Ik had nog een plaatsje voor een dame blanche met warme chocoladesaus, de saus was een beetje aangelengd maar toch lekker.

Mojo is een leuk restaurant waar veel Bruggelingen komen en waar een gezellige en ongedwongen sfeer heerst. Vooral in de zomer is het er gezellig zitten en wanneer je dan de zuiderse gerechten en een lekker glaasje er bij neemt waan je je als God in Frankrijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.