Pruimentijd (bis)

Na de ambachtelijke confituur van Annemieke, hebben we ook met onze thermomix een poging gewaagd. We hebben een kilo vruchten gebruikt en het sap van een citroen, dat hebben we 10 seconden gepureerd op snelheid 9, daarna 500gr geleisuiker Extra Fruit van Candico toegevoegd en nog eens 10 seconden op snelheid 9 gemixt. Een kwartiertje op Varoma op snelheid 4 en dan eens de dikte van de confituur testen, eventueel nog een beetje verder laten doorkoken.

De potjes vullen nadat je ze op een vochtige handdoek heb gezet (anders springen de bokalen kapot) en direkt afsluiten. En in de kelder bewaren of uitdelen aan de vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.