Pruimentijd

Onze pruimenboom in de tuin heeft meer dan zijn best gedaan en gisteren hebben we daar “de vruchten van geplukt”… Terwijl Annemieke pruimengelei aan ’t maken was op ambachtelijke wijze, (lees: roeren tot ze geen arm meer had 😉 ) heb ik met de rest van de pruimen een crumble gemaakt.  Vier kleine vuurvaste schoteltjes schepte ik halvol met ontpitte en ontvelde pruimen, daar bovenop deed ik de crumble die ik gemaakt had van 80gr boter, 55gr suiker en 125 gr vloeiende bloem. Dat alles een half uurtje in de oven op 200° en ’t is klaar!

 Wel niet vergeten eerst je schoteltjes in te smeren met wat boter anders blijft alles er aan kleven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.