Gemengde gevoelens in ’t Klein genoegen…**

Gisteravond hebben we een avondwandeling gedaan in Brugge en om een kleine honger te stillen hebben we een pasta gegeten in bistro ’t klein genoegen in de Sint Salvatorkoorstraat, niet ver van het Simon Stevinplein. De zaak zat zo goed als vol en we hadden nog net een tafeltje maar moesten om 20u15 plaats ruimen voor andere gasten, wat voor ons geen probleem was.

Bij het aperitief kregen we een mooi bordje met olijven, sardientjes en taco’s, een mooi begin. Ook de schotels op de tafels rondom ons zagen er lekker en verzorgd uit. Wij kozen voor de pasta klein genoegen (vegetarisch) en voor een pasta met verse vis en volgens de kaart buiten met Parmezaanse kaas. Daar bij dronken we een glas witte en rode huiswijn.

Bij het opdienen van de pasta’s viel de (ordinaire) gruyèrekaas direct op, die overvloedig aanwezig was. Het haalde het niveau van het gerecht naar beneden, de Parmezaanse kaas had er veel beter bij gepast. De tagliatelle van Annemieke was een beetje te weinig gekookt verder viel de smaak nog mee. Mijn pasta waren spirelli, daarbij verschillende stukken vis en enkele mosselen. Hier had beter tagliatelle gepast, de saus had weinig smaak. De rode wijn van Annemieke was heel erg uitgesproken van smaak en zwaar, niet direct wat je van een huiswijn verwacht. (of was het een restje uit een andere fles)

We dronken nog elk een koffie, opgediend met een glaasje ijs met advocaat, koekje en chocolaatje, weeral heel erg verzorgd.  De tafel naast ons bestelde een sabayon en die werd vers geklopt door de kokkin en dan in enorme glazen gegoten, een beetje heel erg veel van het goede…

We betaalden ongeveer €50 voor twee, dus erg schappelijk, jammer van de paar slordigheden bij het hoofdgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.