Over kaasbollen en ander lekkers…

In de Smedenstraat is er een super kaaswinkel, de kaasbolle. De winkel zit volgestouwd met alle soorten kazen en aanverwante produkten. De man die de winkel uitbaat heeft vakkennis, is gedreven en geeft je het gevoel dat je al jaren zijn beste klant bent ook al kom je er voor de eerste keer. Hij zou je je bijna schuldig laten voelen als je net dat ene stukje kaas laat liggen…

Wij gingen er deze middag om een paar geitekaasjes voor een slaatje. We kregen er prompt een heleboel advies bij en enkele suggesties. Naast de kleine geitekaasjes namen we ook nog enkele bereide geitekaasjes mee. Het was een soort plaat kaasje met bieslook en tomaten, heel zacht van smaak en heerlijk fris. Het andere kaasje was een type Chavroux die bereidt was met een tapenade van tomaat met pijnboompitten, werkelijk super!

We namen ook nog enkele broodjes mee en een beetje manchegokaas, een Spaanse schapenkaas. De topper van de winkel is, volgens de gedreven en luid bulderende man, de lucullus. We hebben hem al eens mogen proeven en het is werkelijk een topper, als je hem even laat chambreren wordt hij zacht lopend en je mag er zeker van zijn dat er niets meer van overblijft op ’t einde van de avond!

Een winkel om te koesteren, geregeld eens binnen te springen en je te laten verleiden door het aanbod. Kleine tip misschien, het is er niet goedkoop, op tijd stoppen met kiezen is de boodschap en de dichtste geldautomaat is op ’t Zand 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.