Kerstmarkt beknopt

Dit jaar is de kerstmarkt van Brugge verdeeld over drie plaatsen: de markt, het Simon Stevensplein en het Walpleintje. Gezien het een beetje droog bleef deze namiddag, zijn we samen met een massa volk in Brugge, naar de drie plaatsen even gaan zien.
Het Walplein is op zich een mooi pleintje, maar het aantal kraampjes en de sfeer daar is heel beperkt. Op een kwartier ben je er al door. Het is er wel heel wat rustiger dan op de andere twee plaatsen. Dus wel goed om daar een afzakkertje op een van de vele drankstandjes te nuttigen.
Het leukst vond ik het Simon Stevensplein. Je hebt er een mix van alles. Naast de vettige eetstandjes, heb je ook leuke kraampjes met streekproducten zoals honing, kaas, advocaat met proevertjes hier en daar. Je hebt er ook een standje waar je cava kan drinken, een aangename afwisseling op de degoutante baileyskoffie, jenever en gluhweintoestanden.
De Markt blijft ook wel leuk, maar dan vooral voor de ijspiste. De rest van de kraampjes zijn heel wat minder charmant. 
Maar al bij al, blijft het wel een kerstmarkt en tof om eens rond te lopen. Nu alleen nog stoppen met regenen en beginnen vriezen, en het wordt echt een winterse ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.