Lunchen in de Verloren Hoek**(*)

In een van de rustige en mooiste stukjes van Brugge vind je op de hoek van de Carmersstraat en de Peterseliestraat twee drukbezochte café’s. De Windmolen en de Verloren Hoek, genaamd naar de gelijknamige buurt, berucht om zijn jaarlijkse Verloren Hoekfeesten.Café De Verloren Hoek is onlangs overgenomen en je kan er terecht voor een dagschotel of enkele andere gerechten aan de kaart.

Er werd een kok aangeworven om de gerechten te bereiden maar die was deze week in verlof, dus het werd letterlijk en figuurlijk moeders keuken aangezien de moeder van de uitbater even het roer had overgenomen in de keuken.

We kregen als dagschotel eerst een lekkere witloofsoep, beetje dik en gebonden, heel smaakvol. Brood kregen we er niet bij maar dat zal waarschijnlijk vergeten geweest zijn, we hadden er ook geen nodig.

Daarna kwam er een kotelet, bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen. Moeders keuken dus maar wel lekker. Marieke at ondertussen kaaskroketten met frietjes en een slaatje met vers geraspte wortelen. Er waren ook nog enkele andere kindergerechten, genre kippevingers, frikandel of kleine spaghetti.

Er was nog een andere tafel met gehaaste dames, en omdat je er ook een pintje kan komen drinken, een paar vaste toogklanten die genoegen namen met een glazen boterham 😉 Daardoor kan het soms nog wel eens luidruchtig worden als er een paar gasten aan de toog in een geanimeerd gesprek raken.

Voor de rest is de Verloren Hoek een ideaal adres als je ’s middags snel en lekker wil eten voor een zachte prijs (€10,5 voor soep en hoofdgerecht).

One response to “Lunchen in de Verloren Hoek**(*)

  1. BOEK wordt KAMP!
    Kinderen en Idee Kids bouwen boekenkamp
    Op woensdag 9 december gaat Idee Kids vzw, samen met tientallen kinderen van 3 tot 12 jaar een kleurrijk boekenkamp bouwen, met meer dan 2500 boeken, in de jeugdbib Biekorf van Brugge. Jeugdauteur Do Van Ranst komt het kamp inwijden met een vertelling. Jullie zijn welkom om mee te bouwen, foto’s te nemen, verslag uit te brengen, enz. Hoe meer zielen, hoe meer bouw- en boekenvreugd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.