Pro Deo, een lekkere lunch…

Deze middag ben ik met Marieke gaan lunchen in restaurant Pro Deo, in de Langestraat. Je kan er iedere dag terecht, uitgezonderd op zondag en maandagavond. Het restaurant is ondergebracht in een oud hoekhuis met een trapgevel en in het interieur zijn de oude balken nog bewaard gebleven. Oude foto’s aan de muur tonen hoe het vroeger was.

Je kan er aan de kaart eten of kiezen voor een menu of tijdens de week de dagschotel eten. Ik koos voor het laatste en vandaag bestond die uit een lekkere kervelsoep met spekjes, steak gegrild met een gemengde sla en frietjes en een Brusselse wafel als dessert.

Marieke koos een kaaskroketje en kreeg van de vriendelijke mevrouw direkt een kleur- en leespakketje. De soep was lekker en werd aan tafel uitgeschept, toen mijn bord half op was werd ik nogmaals bediend, dat kom je bijna nergens meer tegen. Ook de steak was goed, juist gebakken en met de gemengde sla apart geserveerd in een potje zodat hij niet doordrenkt was van het sap en de saus van het vlees.

De Brusselse wafel werd opgediend met boter en suiker en Marieke kreeg ongevraagd en kosteloos twee bolletjes chocolade ijs!

Samen met onze drank en een koffie betaalden we €24 voor een lekkere en complete lunch, de dagschotel kost €11 voor de soep, hoofd- en nagerecht. Samen met de erg vriendelijke en attente bediening, er werd ook direkt voor een kinderbestek gezorgd, ben je in Pro Deo aan het juiste adres voor een lekkere dagschotel. Een van de betere in Brugge trouwens.

Omdat de zaak niet ver van het gerechtsgebouw ligt, bestaat het clienteel hoofdzakelijk uit advocaten of medewerkers van justitie die hier hun middagpauze doorbrengen, reserveren is soms wel aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.