Meer dan één ongelukje aan de bar…

Aan de Mallebergplaats, een straat tussen de Hoogstraat en de Philipstockstraat vind je L’ accident de comptoir. De zaak is niet ver van muziekhandel Rombaux gelegen. De zaak is nog niet zo lang open en je kan er een aperitiefje drinken met een hapje of gewoon iets eten van de beperkte kaart.

Wat meteen opvalt is de grote bar in het rood geschilderd. De rest van de zaak is met uitzondering van de lambrizering in het wit, wat het allemaal een beetje koud maakt.

De kaart is dus beperkt, je kan er kiezen uit een kaasschotel, charcuterie, mosselen, tartiflette of een suggestie. Carpaccio van rund, pasta met merguez en pompoen stonden op het bord geschreven.

We vonden niet wat we zochten en kozen voor het aperitief Mimine voor €8. Daarvoor kreeg je een aperitief naar keuze (sherry, porto, martini…) en een bordje met vier hapjes.

Annemieke koos een droge sherry en ik een porto en dan gebeurde het eerste ongelukje toen bleek dat er geen porto meer was. Moeilijk als je een veelgevraagd aperitief niet in huis hebt. Gelukkig ligt wijnwinkel Cuvee enkele meters verder. Na een tiental minuten kwam de porto en de sherry.

De sherry was echter ook het laatste van de fles en was troebel. Teruggegeven, gelukkig was er nog een nieuwe fles.

De hapjes bestonden uit twee mini garnaalkroketjes, rillettes, blokjes parmezaanse kaas en pepersalami. De hapjes waren lekker en de rillettes mooi gepresenteerd in een eierdopje.

Een beetje een gemiste kans, je kan waarschijnlijk veel meer doen met het concept, zoals verschillende tapas op de kaart te zetten, niet alleen de traditionele maar ook eens andere mini gerechtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.