’t Kattepoortje**

Een gekende naam in Brugge is restaurant ’t Kattepoortje, gelegen langs de Oude Gentweg, niet ver van de Gentpoort. Het restaurant is open van 19 tot 01u, dus heel erg geschikt voor een late honger. Het interieur is een beetje kitscherig, met spiegels en voor het ogenblik uitbundige paasversieringen, haas inbegrepen.

Op de kaart staat helemaal bovenaan de specialiteit van de chef: steak met peperroomsaus aan tafel bereidt. Je kan de steak ook nog met andere sauzen krijgen maar dan moet je genoegen nemen met het feit dat je bord rechtstreeks uit de keuken komt.

Er staan ook nog andere gerechten op, zelfs oesters en kreeft kan je er krijgen maar de meeste gasten komen voor het vlees. De grootte van je steak kan je trouwens zelf kiezen. De gastvrouw komt met een karretje tot aan de tafel gereden en zet haar mes op een riant stuk vlees van de dunne lende. Je kan kiezen, groot of klein; dik of dun, het maakt niet uit, je betaald per 100gr.

Eens gekozen komt de chef met een ander wagentje waarop een gasvuur is geïnstalleerd. De steak is reeds aangebakken op de grill in de keuken en wordt voor je neus geflambeerd en de saus wordt klaargemaakt met drie soorten mosterd en room. Leuk om te zien is ook dat de peperkorrels in een oude koffiemolen grof worden gemalen en daarna op het vlees worden gestrooid.

Het vlees smaakt heerlijk en is perfect gebakken, de frietjes erbij waren wat vettig en de saus, die was voortreffelijk!

We dronken alletwee nog een koffie met sambuca om alles goed te doen zakken 😉 Een leuk adres voor wie zin heeft in een lekker stuk vlees!

3 responses to “’t Kattepoortje**

  1. t’KATTEPOORTJE
    Oude Gentweg 173
    8000 Brugge
    Niet meer open is.
    Restaurant ’t Kattepoortje sluit definitief de deuren op 22 december 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.