De verborgen tuin, een verborgen parel****

Gisterenmiddag zijn we gaan eten, ver buiten onze Brugse grenzen, in Geraardsbergen. Restaurant De verborgen tuin is een recente zaak die na een recensie in De Morgen Magazine onze aandacht trok. De zaak ligt inderdaad een beetje verborgen, recht tegenover het ziekenhuis, en je vindt de ingang via een weggetje die naar achteren loopt. De zaal zelf is modern en strak ingericht met een open haard en aardse tonen. Buiten is er uiteraard de tuin met vijver en verschillende tafels die mooi gedekt zijn.

Wij kregen een plaatsje naast de vijver onder een parasol en ver weg van de twee tafels van acht personen die later toekwamen. De bediening wordt gedaan door de vrouw van de chef, die heel vriendelijk en ongedwongen is. Ook de jongeman die meehielp is attent en goedgeluimd.

Op de kaart staan twee menu’s al dan niet met wijn en een beperkt aantal voor- en hoofdgerechten die best wel prijzig zijn. Wij kozen voor het menu De Luxe en betaalden €150 per persoon met de wijnen inbegrepen. Daarvoor kregen we echt wel waar voor ons geld en zaten we bijna vijf uur in de zon te genieten zonder dat het tegenstak.

Bij de apero kregen we een vijftal hapjes waaronder sushi, panacotta met bloemkool, snoepje van bloedworst en rauwe lagoustine, erg lekker. Het eerste gerecht was oosterscheldepaling en -kreeft. De paling was subliem, heel zacht van smaak, de kreeft was iets droger.

De zeebaars en king krab waren ook weer een schot in de roos. Vergezeld van asperges, dorperwtjes (super combinatie) en gerookt zwarte look die heel verassend van smaak was.

Verder aten we ook nog traag gegaard buikspek en lagoustines en als hoofdgerecht, kalfsvlees en krokant gebakken zwezerik. Telkens waren de gerechten heel mooi gepresenteerd en de wijnen waren ook zeer lekker.

Het kaasbord was in de menu inbegrepen, ook niet alledaags, meestal wordt daar een schandalig supplement voor gevraagd, we kregen een vijftal kaasjes die perfect op temperatuur waren, vergezeld van een brioche en sinaasappelmarmelade met veel vanillepuntjes.

Het dessert was in twee delen opgesplitst en bestond uit kleine wafeltjes met aardbeien en witte chocolade en een stukje taart met  chocolade, caramel en tonkabonen.

Bij de koffie kregen we ook nog verschillende snoepjes waaronder kletskoppen, marshmellow van rode biet en stokjes met mango ijs en hazelnootchocolade.

We hebben er erg van genoten, het eten was meer dan lekker, de bediening zeer goed, het enige minpuntje was dat er iets meer zout in de broodjes mocht zitten maar dat is een detail als je alles samen bekijkt. Wij komen zeker nog eens terug en hopelijk zijn we dan even enthousiast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.