Zilt in Gent**

Dit restaurant is ondertussen gesloten

 

Vorige week spoelden we aan in restaurant Zilt aan het Stapelplein in Gent. Het restaurant ligt wat buiten het centrum in het oude havengedeelte, niet zo ver van het station Gent-Dampoort.

De zaal bevindt zich op de eerste verdieping van een heel mooi en statig herenhuis die vroeger dienst deed als rederij. Het is een grote ruimte,  strak ingericht met designstoelen en hier en daar een accentkleur. We dronken een aperitief en bekeken ondertussen de kaart. Op die kaart staan een aantal keuzemenu’s gaande van €35 tot €60. Er was ook nog de nieuwjaarslunch (€47 all-in) en a la carte kan je een keuze maken uit verschillende gerechten, met als meest in het oog springend de kreeft- en zeevruchtenbereidingen.

Wij kozen voor de nieuwjaarslunch die dus ook ’s avonds geserveerd werd. Bij het inbegrepen aperitief kregen we drie hapjes, waaronder een gegratineerde mossel die duidelijk heropgewarmd was.

Als voorgerecht was er de keuze tussen oesters en een cappuccino van bisque. Beide voorgerechten waren lekker, de oesters klassiek geserveerd met citroen.

Voor hoofdgerecht konden we kiezen tussen de kreeft met pasta, roggewangetjes met kruidenkorst en een kwartel met knolselderpuree. We kozen voor de eerste twee gerechten. Annemieke vond de roggewangetjes wat aan de droge kant en de bijhorende pommes duchesses waren uit de diepvries en gefrituurd. Het zou van meer stijl en inzet getuigen hadden die vers geweest. Een torentje puree spuiten en even in de oven steken is nu ook niet zo complex.

De kreeft en de pasta waren lekker, we kregen een halve kreeft en lekkere pasta. De strepen balsamico moesten er net als bij de roggewangetjes niet bij geweest zijn.

Bij de koffie en thee kregen we een ruim assortiment koekjes en desserts zoals chocolademousse, crème brûlée en rotsjes.

Jammer van de paar mindere puntjes zoals het aperitiefhapje en de pommes duchesses want deze zaak heeft qua interieur en inrichting veel in zijn mars. Door zijn ligging  aan de rand van het centrum moet je het hebben van de mond aan mond reclame. Wij gaan nog even wachten om een ommetje te doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.